11/1/21

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

 


Σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, απεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 71 ετών ένας από τους εξαίρετους Κληρικούς της Εκκλησίας Κύπρου, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλλης.

Ο αείμνηστος π. Γρηγόριος καταγόταν από το νησί της Χίου και ήταν μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ». Από το 2001 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο ως αντιπρόσωπος της Αδελφότητος και εργάστηκε ως λαϊκός ιεροκήρυκας στη διακονία της μετάδοσης του λόγου του Θεού, μέσα από τη διοργάνωση ομάδων κατηχητικών σχολείων και κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής. Κάθε χρόνο, κατά τους θερινούς μήνες ηγείτο του πνευματικού έργου των θερινών κατασκηνώσεων του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» σε ειδυλλιακές εγκαταστάσεις στις Πλάτρες και τα τελευταία χρόνια στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον άγιο Νικόλαο Στέγης στην Κακοπετριά.

Το Μάϊο του 2014 εντάχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και διακόνησε ως Αρχιμανδρίτης της ιεράς Αρχιεπισκοπής και εφημέριος του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία. Το 2018 ανέλαβε τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, θέση την οποία υπηρέτησε με πιστότητα και ευσυνειδησία μέχρι το θάνατό του.

Από το 2010 συμπεριλήφθηκε στους συνεργάτες του πνευματικού κατηχητικού έργου της Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής. Του ανετέθη από τον Μητροπολίτη μας κ. Ησαΐα η ευθύνη ομιλιών σε ενορίες και κοινότητες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και χάρη στη δική του συμβολή παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων του Μεγάλου Βασιλείου, για να φιλοξενήσουν για πέντε συναπτά έτη, κατά το καλοκαίρι, τα παιδιά των κατηχητικών μας σχολείων. Κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούουν, κατά τις εκεί επισκέψεις του, τον μεστό πνευματικών νοημάτων λόγο του.

Διακρινόταν για το ταπεινό του χαρακτήρα του αλλά και για την προθυμία του να διακονήσει το έργο της Εκκλησίας ως αγαθός λευίτης και ως διαπρύσιος κήρυκας του Ευαγγελικού αλλά και του Πατερικού λόγου. Τον προίκισε η χάρις του Θεού με πολλά τάλαντα, που αξιοποιώντας  τα παρηγορούσε και ενίσχυε τις ψυχές των εκατοντάδων ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που κατέφευγαν κοντά του. Η τεράστια πνευματική του προσφορά, μα προπαντός το παράδειγμά του, θα παραμείνουν εσαεί ανεξίτηλα στις καρδιές μας και δεόμενοι προς Κύριον να αναπαύσει τη ψυχή του εν σκηναίς Δικαίων και Αγίων, ευχόμαστε όπως, το θεοφιλές έργο του πατρός Γρηγορίου να βρει αντάξιους συνεχιστές.


Πηγή: www.imtamasou.org.cy/imt/23496/


Δεν υπάρχουν σχόλια: