11/1/21

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Χάσαμε σήμερα ένα καλό συνεργάτη»

 


Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», για τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη Γρηγόριου και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, είπε ότι «χάσαμε σήμερα ένα καλό συνεργάτη, ο πατήρ Γρηγόριος ήταν μια πελεκητή πέτρα που όπου την έβαζες ταίριαζε».

Παράλληλα, επισήμανε πως ήταν «ήταν εφημέριος του καθεδρικού ναού, θεολόγος, φιλόλογος, αλλά και ένας θαυμάσιος κήρυκας, άνθρωπος της υπομονής και τη δουλειάς».

«Δεν του λέγαμε να κάνει κάτι και να αδιαφορήσει, ήταν πάντοτε πρόθυμος και αφοσιωμένος και από σήμερα στερούμεθα ένα καλό συνεργάτη», τόνισε σε συγκινημένο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος.  

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο Αρχιμανδρίτης είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ πίστευε ότι θα υπερβεί αυτή τις δυσκολίες, για αυτό και βρέθηκε προ εκπλήξεως.

«Μου είπαν ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη, ήταν θέμα ωρών και όχι ημερών», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συνέχισε λέγοντας πως «εμείς κρατούμε μια αυστηρότητα από την πρώτη στιγμή, όλοι πρέπει να κοιτάξουμε και τον εαυτό μας και τον πλησίον μας. Πρέπει ό,τι αποφασίζουν οι ειδικοί εμείς πρέπει να υπακούμε, δεν πρέπει να κάνουμε εμείς τους γιατρούς, ώστε να συμβάλουμε για να φύγει ο ιός από την πατρίδα μας».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι δεν υπάρχουν άλλοι ιερείς που να νοσηλεύονται με κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι «είναι συνεπείς, ακούν και υλοποιούν τις αποφάσεις της επίσημης Εκκλησίας».

Εν τέλει, ερωτηθείς αν μίλησε με τον Μητροπολίτη Μόρφου, ανέφερε ότι «δεν είναι παιδάκι και θα τον πάρουμε από το χέρι να του δώσουμε οδηγίες».

Πηγή: ANT1 comcy


Δεν υπάρχουν σχόλια: