23/1/21

13 Χριστιανοί δολοφονούνται κάθε μέρα για την πίστη τους




Της Ναταλίας Δανδόλου

Κάθε μέρα, 13 χριστιανοί παγκοσμίως σκοτώνονται λόγω της πίστης τους, 12 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχονται επίθεση και 12 χριστιανοί συλλαμβάνονται ή φυλακίζονται αδικαιολόγητα, ενώ άλλοι 5 απάγονται.

Περισσότεροι από 340 εκατομμύρια Χριστιανοί εκδιώχτηκαν για την πίστη τους το 2020, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Opendoorsusa (World Watch List 2021) που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για 80 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με έναν χρόνο πριν, με την κατάσταση να επιδεινώνεται δραματικά εν μέσω της πανδημίας.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ένας στους οκτώ Χριστιανούς παγκοσμίως είναι θύμα θρησκευτικών διώξεων, αναδεικνύοντας το 2020 ως την χειρότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία να είναι κανείς Χριστιανός. Στην έκθεση τονίζεται ότι ο αριθμός των Χριστιανών που δολοφονήθηκαν αυξήθηκε κατά 60% σε έναν χρόνο, με το 90% αυτών να βρίσκονται στην Αφρική.

Ειδικότερα, το 2020, 4.761 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν για την πίστη τους, 4.888 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση, 4.277 Χριστιανοί συνελήφθησαν άδικα, κρατήθηκαν ή φυλακίστηκαν, 1.710 Χριστιανοί απήχθησαν για λόγους που αφορούσαν την πίστη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πανδημία του νέου κορωνοϊού καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από επισιτιστική, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

Οι Χριστιανοί, που αντιστέκονται στις χώρες στις οποίες αποτελούν μειοψηφία, έχουν χάσει κάθε κρατική στήριξη εν μέσω COVID-19 και χάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα σε σχέση με άλλες θρησκευτικές ομάδες. Αλλά και η ίδια η Εκκλησία, οι μικρές ενορίες που επιβιώνουν σε «εχθρικές χώρες» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Οι λειτουργίες έχουν σταματήσει και τα έσοδα είναι μηδενικά. Ως εκ τούτου τα συσσίτια και τα άλλα φιλανθρωπικά προγράμματα είναι περιορισμένα.

Σε ακόμα πιο δεινή βρίσκονται οι Χριστιανές γυναίκες και τα παιδιά.


Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν οι απαγωγές για τη βίαιη μεταστροφή κυρίως στο Ισλάμ, αλλά και οι αναγκαστικοί γάμοι μικρών κοριτσιών
Επιπλέον, μέρη στη Λατινική Αμερική τα οποία λυμαίνονται συμμορίες ναρκωτικών, έχουν γίνει ακόμη πιο επικίνδυνα για τους Χριστιανούς, καθώς η πανδημία έχει μειώσει την παρουσία επίσημων αρχών που προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη.


Πηγή: 
orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια: