17/11/20

Μια εμπνευσμένη, αληθινή ιστορία ζωής

 


Η πραγματική, παρακινητική και συγκινητική αυτή ταινία, αφορά τη ζωή του Σωτήρη, ενός παιδιού, που μετά τον θάνατο του πατέρα του, ενεπλάκη στη χρήση των ναρκωτικών, και έγινε αιχμάλωτος και εθισμένος στις ουσίες και την ηρωίνη. Περιγράφει με θαυμάσιο τρόπο όλη την πορεία του μέσα στη χρήση και αργότερα την ένταξή του στη θεραπευτική κοινότητα για απεξάρτηση ουσιών “Αγία Σκέπη” που βρίσκεται στην Κύπρο, και τέλος τη θαυμαστή ανάστασή του και την επιτυχή επανένταξή του στην κοινωνία.

Η Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη» ιδρύθηκε από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τότε Ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά. Βρίσκεται σε έκταση γης την οποία παραχώρησε η Μονή στο Φιλάνι, κοντά στο χωριό Πολιτικό. Η αρχική έμπνευση για την ίδρυση κοινότητας για απεξάρτηση δημιουργήθηκε όταν παρατηρήθηκε ότι το πρόγραμμά της Μονής είχε θετική επίδραση στην ψυχολογία νεαρών που κατέφευγαν εκεί για βοήθεια.

Οι πρώτες εισαγωγές έγιναν τον Μάιο του 1999. Για την ανοικοδόμηση του κτιρίου συνέβαλε καθοριστικά η βοήθεια του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γλαύκου Κληρίδη. Μεγάλοι ευεργέτες υπήρξαν οι αείμνηστοι Στέλιος και Έλλη Ιωάννου, η κα. Κλαίλια Λουκά Χατζηιωάννου, η κα. Ελένη Βάσου Χατζηιωάννου, το ζεύγος Γεώργιος και Θέλμα Παρασκευαϊδη και το ζεύγος Πτολεμή και Ρίκας Γαλανού. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α’, καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανέλαβε ανιδιοτελώς ο κ. Ανδρέας Κολός. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) από το 2009, και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων.


ΠΗΓΗ: https://enromiosini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: