22/10/18

Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ στην Χριστιανική Εστία Πατρών


Με την ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ξεκίνησαν και φέτος οι εσπερινές ομιλίες της Κυριακής στην Χριστιανική Εστία Πατρών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καραγεωργόπουλος Γ. προσφωνώντας τον Μητροπολίτη ζήτησε την ευλογία Του για την έναρξη του ιεραποστολικού έργου της Χριστιανικής Εστίας και τις ευχές Του για την καλή καρποφορία.

Ο Σεβασμιώτατος πήρε αφορμή από την παραβολή του Σπορέως και μίλησε για τις κατάλληλες συνθήκες που χρειάζονται για να καρποφορήσει ο λόγος του Θεού. Αναφέρθηκε στον σπορέα που είναι ο ίδιος ο Χριστός, στον σπόρο, που είναι ο λόγος Του που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και στο κατάλληλο χώμα που είναι η αγαθή γη που δέχτηκε το σπόρο.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά επίσης σε πρόσωπα που διακρίθηκαν για τον δυναμισμό τους στην Ιεραποστολή ξεκινώντας από τον Πρωτόκλητο Απόστολο Αγ. Ανδρέα, τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ που κάνει τιτάνιο αγώνα στην γειτονική Αλβανία, τον αείμνηστο π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη που «έσπειρε» την Ορθοδοξία στην Αφρική και ζήτησε απ΄ όλους να δείξουν δυναμισμό στην ιεραποστολή, δυναμισμό που προϋποθέτει πίστη, θυσία και αυταπάρνηση.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες και τα στελέχη της Χριστιανικής Εστίας που διακονούν στο κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως Πατρών διαδίδοντας το λόγο του Θεού και ευχήθηκε σε όλους δύναμη και σοφία από το Θεό σε όλες τις ιεραποστολικές προσπάθειες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της μακαρίας ψυχής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Αγίου του.









Φωτο: i-m-patrwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: