2/11/11

2 αυτοκτονίες την ημέρα στην Ελλάδα


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2009 στην Ελλάδα σημειωνόταν κατά μέσο όρο μια αυτοκτονία την ημέρα, ενώ το 2010 ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε!...

«Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στις αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη», είχε δηλώσει η κυρία Ελένη Μπεκιάρη, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα» τονίζοντας ότι κύρια αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών το τελευταίο έτος ήταν οι οικονομικοί λόγοι. Επισήμανε μάλιστα ότι οι κλήσεις στη γραμμή υποστήριξης 1018 έχουν φτάσει σήμερα σε τετραπλάσιο νούμερο σε σχέση με το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που επεξεργάζεται η «Κλίμακα», 4.042 άνθρωποι στην Ελλάδα έδωσαν τέλος στη ζωή τους ως αυτόχειρες, το διάστημα από το 1999 έως το 2009. Από αυτούς, οι 3.288 ήταν άντρες και οι 754 γυναίκες (αναλογία αντρών-γυναικών 4 προς 1).

Βάση των στοιχείων της Στατιστικής Αρχής, διαπιστώνεται ότι τα τελευταία έτη οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ακολουθούν αυξητική τάση. Πιο συγκεκριμένα, το 2009 καταγράφηκαν 393 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες), σε σχέση με το 2007 όπου σημειώθηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άντρες και 60 γυναίκες).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αριθμός τους υπολογίζεται από 10 έως 20 φορές μεγαλύτερος

Τελευταίο μακάβριο περιστατικό στην Ελλάδα, η αυτοκτονία ενός καθηγητή στα Τρίκαλα τη Τρίτη ο οποίος, μη μπορώντας να αντέξει την ιδέα της έξωσης από το σπίτι του αφού αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του, κρεμάστηκε από ένα σχοινί δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του.

 πηγή: thebest.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αυτοκτονία είναι λύτρωση για τον άνθρωπο. Μια και έξω.

Ανώνυμος είπε...

Όχι Πάντα Εξαρτάται την Περίπτωση. Δεν Είναι Όλες οι Περιπτώσεις Ίδιες.Δεν θα Συμφωνήσω Μαζί σου Προσωπικά με Συγχωρείς Αλλά δεν Μπορώ.