22/7/11

Καλωσήρθατε στην κατασκήνωση!!!


Η παρουσία Σας σήμερα στην κατασκήνωση, Σεβασμιώτατε, μας γεμίζει με άφατη χαρά και αγαλλίαση, γιατί είναι τιμή μεγάλη για μας να έχουμε κοντά μας τον αντιπρόσωπο του Θεού της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. Είσθε ο πνευματικός μας Πατέρας.

Γνωρίζουμε από προσωπική πείρα την φροντίδα και την αγάπη που διαθέτετε για ολόκληρο το ποίμνιό σας και ιδιαιτέρως για τους νέους μας, τους νέους, που έχουν ανάγκη στηριγμού, στοργής και αγάπης από τον Επίσκοπό τους. Οι καιροί μας είναι δίσεκτοι και άχαροι. Φόβος και απελπισία υπάρχει γύρω μας. Σκοτάδι και αδιέξοδα μακριά από το Θεό. Όμως το ποίμνιο του Θεού δεν πρέπει να απογοητεύεται, γιατί «ζη Κύριος εις τους αιώνας». Ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τους δικούς του. Οι αντιπρόσωποι της Εκκλησίας Του θα ενισχύουν πάντα και θα στηρίζουν τους πιστούς.

Γι’ αυτό και μεις στη φετινή μας κατασκήνωση ασχολούμεθα με την «Αποκάλυψη του Ιωάννου» προσπαθώντας να εμβαθύνουμε στις συμβολικές της εκφράσεις και τα βαθιά της νοήματα. «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση» το σύνθημά μας. Η νίκη του Αρνίου είναι δεδομένη.

Σεβασμιώτατε, 
περιμένουμε με λαχτάρα «λόγους παρακλήσεως» από τον Ποιμενάρχη μας, λόγους αναψυχής για να σταθούμε ασάλευτες, εδραίες και αμετακίνητες σ’ ένα κόσμο που σαλεύεται και βυθίζεται στο σκοτάδι. Σας ευχαριστούμε. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στους κόπους σας και στις προσδοκίες σας για μας. Εμείς θα ευχόμεθα ταπεινά και θα προσευχόμεθα ο Θεός των δυνάμεων να χαρίζει στη Σεβασμιώτητά σας μακροημέρευση και δυνάμεις πολλές για να εργάζεσθε προς δόξαν του Αγίου Θεού και ευλογία της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών.

(Προσφώνηση της Αρχηγού της κατασκήνωσης κ. Ρεγγίνας Αραβαντινού 
προς τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, Άγκυρα 21.7.11)


Δεν υπάρχουν σχόλια: