22/7/11

Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Άγκυρα



Τις 35 φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Πατρών επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 21.7, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. Ήρθε και φέτος στην ΆΓΚΥΡΑ για να βρεθεί κοντά σε νέους ανθρώπους που αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού και η ευλογία της παρουσίας Του σκόρπισε χαρά σε όλους.

Αρχικά, προσκύνησε στο ναό των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και στη συνέχεια παρακάθισε στο γεύμα που είχε ετοιμαστεί. Εκεί τον καλωσόρισε η αρχηγός της κατασκήνωσης δ. Ρεγγίνα Αραβαντινού και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα τραγούδια και τις σκέψεις των φοιτητριών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη μορφή της Αγ. Πελαγίας (εορτάζει στις 23 Ιουλίου) και στο "ενάρετον" της Παναγίας μας. Τέλος, συνεχάρη τις κατασκηνώτριες για την παρουσία τους στον κατασκηνωτικό χώρο τονίζοντας την ανάγκη ευαγγελισμού που έχουμε όλοι ιδιαίτερα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς μας. Ευχαρίστησε μάλιστα όσους κοπιάζουν διακονώντας με οποιοδήποτε τρόπο στην κατασκήνωση.

Το γεύμα έκλεισε ο π. Σωτήριος Τσάφος, πνευματικός υπεύθυνος της κατασκήνωσης, που ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψη και τους λόγους παρακλήσεως που είπε και τόνισε πόσο σημαντικό και πόσο δύσκολο είναι να συναντά κανείς φοιτήτριες με τέτοιο ήθος, σεμνότητα και αξιοπρέπεια την σημερινή εποχή.

Τον Σεβασμ. συνόδευε ο διάκονος Σεραφείμ Αργυρόπουλος ενώ παρίστατο αντιπροσωπεία της ΓΕΧΑ και της Χριστ. Εστίας Πατρών. Παρών ήταν και ο κ. Κολλιόπουλος Αλέξ., εκδότης της εφημερίδας "Εκκλησιολόγος".














 

Δεν υπάρχουν σχόλια: