30/5/10

Δύο βασικές προϋποθέσεις


Δύο βασικές προϋποθέσεις μάς παρουσιάζει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο της εορτής των Αγίων Πάντων προκειμένου να ακολουθήσουμε όλοι μας το δρόμο των Αγίων.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι η ομολογία της πίστεως. Μας διαβεβαιώνει ο Κύριος ότι κάθε άνθρωπο που θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους που καταδιώκουν την πίστη, θα τον ομολογήσω κι εγώ ως πιστό ακόλουθό μου μπροστά στον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.

Πολλοί είναι αυτοί που αποδέχονται τον Κύριο Ιησού Χριστό απλά και μόνο ως ένα ιστορικό πρόσωπο, έναν μεγάλο επαναστάτη, έναν προφήτη ξεχωριστό. Εάν όμως Τον αποδεχθούμε και Τον ομολογήσουμε ως Θεάνθρωπο και Σωτήρα μας, τότε θα του εμπιστευτούμε απόλυτα τη ζωή μας και τη σωτηρία της ψυχής μας.

Η δεύτερη προϋπόθεση που θέτει ο Κύριός μας είναι να Τον αγαπάμε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, ακόμη κι από τα πλέον προσφιλή μας πρόσωπα, όπως είναι ο πατέρας μας και η μητέρα μας. Είναι προφανές ότι δεν έχει ανάγκη από την αγάπη μας ο Θεός. Εμείς όμως και για το δικό μας συμφέρον χρειαζόμαστε το Θεό περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, περισσότερο από όσα υλικά και μάταια πράγματα επιθυμεί καμμιά φορά η ψυχή μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: