14/5/10

Οι εξετάσεις πλησιάζουν (ΙΙ)


3ο Ο πανικός τής έλλειψης χρόνου είναι πολύ κακός παράγοντας. Εδώ βοηθά ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Σημασία δεν έχουν μόνο οι ώρες διαβάσματος. Κυρίως η ποιότητά του έχει τον αποφασιστικό ρόλο. Η μνήμη υποστηρίζεται πολύ από την κατανόηση και από τους συνδυασμούς γνώσεων. Βιασύνη και εκνευρισμός βλάπτουν τη συγκέντρωση.
 
4ο Βοηθά πολύ αν έχετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Είναι καλό να γίνεται ένα διάλειμμα 5'-10' κάθε ώρα ή ένα μεγαλύτερο 30' κάθε τρεις ώρες συνεχούς μελέτης. Όσον αφορά τον ύπνο υπάρχει κίνδυνος τόσο από την έλλειψη όσο και από την υπερβολή του. Ξενύχτια διαβάσματος δεν ωφελούν τελικά πολύ.

 
5ο Ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής είναι πρωταρχικής σημασίας για την αύξηση ικανότητας μάθησης και μνήμης την περίοδο των εξετάσεων. Η κάλυψη των ενεργειακών σας αναγκών, η σωστή αναλογία αλλά και η σωστή κατανομή των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πνευματική διαύγεια (συγκέντρωση, μνήμη, μάθηση).
 


2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!! ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ...! ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.. ΑΛΛΑ... ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ..!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...