13/5/10

Οι εξετάσεις πλησιάζουν (Ι)


Μια ακόμη σχολική χρονιά, παιδιά, πλησιάζει στο τέλος της και οι εξετάσεις, προαγωγικές, απολυτήριες, γενικές, σε λίγο θα αρχίσουν. Για τους περισσότερους από σας αυτό σημαίνει εντατικό διάβασμα, ξενύχτι και πολύ πολύ άγχος. Είναι λοιπόν χρήσιμο να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα, ώστε να μπορείτε να διανύσετε αυτή την περίοδο όσο γίνεται πιο παραγωγικά, αλλά ταυτόχρονα ήρεμα. Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει το διάβασμα και τον προσωπικό κόπο. Όμως υπάρχουν μερικά στοιχεία μεθοδολογίας, με τα οποία η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.

1ο Ξεκινήστε τη μελέτη σας με θετική και αγωνιστική διάθεση. Εργαστείτε με σιγουριά και αισιοδοξία, μεθοδικά και συστηματικά. Αποφεύγοντας ενοχλητικές σκέψεις, συγκεντρώνετε την προσοχή σας και αυξάνετε σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα των πληροφοριών που πρέπει να θυμάστε. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους για την επιτυχία στις εξετάσεις. Έτσι το μυαλό αυξάνει την ευελιξία του, την εφευρετικότητα, την ταχύτητα και την «χωρητικότητά» του και αποδίδετε περισσότερο.

2ο Αν όταν έχετε εξετάσεις αγχώνεστε, μάλλον αδικείτε τον εαυτό σας και αποδίδετε λιγότερο από όσο αξίζετε. Διότι το άγχος θολώνει το νου του ανθρώπου, ώστε να μην μπορεί να σκεφτεί ούτε γρήγορα, ούτε καθαρά. Αισιόδοξες σκέψεις, ήρεμο περιβάλλον, ένας τονωτικός λόγος βοηθούν και αποφορτίζουν.

(συνεχίζεται)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...