6/11/09

Πόσο στοιχίζει ένας τάφος;

«Ιδού η ευκαιρία, μοναδική σε μία ζωή, να περάσετε την αιωνιότητα πλάϊ στην Μέριλιν Μονρόε», διαφήμιζε η ιστοσελίδα δημοπρασιών ebay. Επρόκειτο για την πώληση τάφου, που γειτόνευε μ' αυτόν της ηθοποιού, που αυτοκτόνησε το 1962 στα 36 της χρόνια μετά από ταραχώδη ζωή. Στο ίδιο νεκροταφείο, στο κοιμητήριο Γουέστγουντ Βίλατζ, έχουν ταφεί και άλλες «διασημότητες του Χόλιγουντ». Είκοσι λοιπόν μνηστήρες ανταγωνίσθηκαν επί δέκα ημέρες για να αποκτήσουν τα 1-2 τετραγωνικά μέτρα του τάφου. 

Ο τάφος κατακυρώθηκε τελικά στον Ο.S. έναντι του ποσοϋ των 4.602.100 δολλαρίων!...

Ο Ο.S. δαπάνησε λοιπόν ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για να «περάσει την αιωνιότητα» πλάι σε ανθρώπους που κάθε άλλο παρά σύμφωνα με τον νόμο του Θεού πορεύτηκαν στον μάταιο αυτό κόσμο και με την τέχνη που ασκούσαν παρέσυραν και πάρα πολλούς άλλους στην ανηθικότητα. Κάποτε στη Δύση, με τα περιβόητα συγχωροχάρτια πλήρωναν για να εξαγοράσουν τον παράδεισο. Τώρα, τι άραγε εξαγόρασε ο Ο.S.;


Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να απομακρύνει η αποστασία και η κοσμική ματαιοδοξία τον άνθρωπο από το αιώνιο συμφέρον του. Με τα χρήματα αυτά ο κος Ο.S. θα μπορούσε να ανακουφίσει εκατοντάδες φτωχές οικογένειες και θα εξασφάλιζε και αιώνιο θησαυρό στον ουρανό.


Να δοξάζουμε τον Θεό που μας αποκάλυψε τις απλές και αιώνιες αλήθειες της πίστεώς μας, τις οποίες έχοντες καί κατέχοντες από το πλέον προηγμένο κράτος του κόσμου, φαίνεται να τις αγνοούν πλήρως.


Περ. Η Δράσις μας, τ. 473, Νοέμβριος 2009





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού φτάνει η βλακεία των ανθρώπων... Ταυτίζουν τη ζωή τους με είδωλα, στην ουσιαστική διάστασή τους ψεύτικα

Ανώνυμος είπε...

Όλα εδώ θα μείνουν παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Σωπάστε βρε, ότι φάμε και ότι πιούμε είναι η ζωή. Γλεντήστε γιατί όπως είπε και ο προηγούμενος, εδώ θα μείνουν όλααααααα...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ -ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΥΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΡΘΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ''ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ'' ΣΤΑ ''ΦΩΤΑ'' ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

ΑΞΙΖΕΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΓ.

Ανώνυμος είπε...

Να πληρώνεις και τον τάφο σου; Αφού για αλλού είμαστε. Τι ματαιοδοξία, ανοησία...