10/11/09

Αγιασμός στο ΑΤΕΙ Πατρών


Μπροστά σε 160 φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό έγινε η τελετή του Αγιασμού και στα ΑΤΕΙ Πατρών από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.


Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ καθηγητής κ. Σωκρ. Καπλάνης ανέφερε ότι ο Αγιασμός στο ίδρυμα δεν έγινε από συνήθεια αλλά από ανάγκη για επικοινωνία με το Θεό. Υπογράμμισε την αξία της θεολογίας που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι η ανώτερη επιστήμη. Μίλησε για τους δύο πομπούς και δέκτες της σοφίας που είναι ο νους και η καρδιά. Ανώτερη σοφία όμως είναι αυτή που εισέρχεται και εκπέμπεται από την καρδιά.


Ο Σεβασμ. χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας τη χαρά και τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την αγαστή συνεργασία που έχει με τις εκπαιδευτικές αρχές της πόλης μας.


Τέλος, ανακοινώθηκε ότι κάθε Τρίτη ο υπεύθυνος νεότητας της Μητροπόλεως Πατρών π. Χρύσανθος Στελλάτος θα τελεί τη θ. λειτουργία στο εκκλησάκι του ΑΤΕΙ που είναι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες (7-9 π.μ.). Μετά το τέλος της Λειτουργίας, θα υπάρχει χρόνος για επικοινωνία και συζήτηση με τους φοιτητές του ιδρύματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: