15/11/09

Η Νοηματική της Αγάπης στη Διακείδιο

Πολύ ζεστή και συγκινητική ήταν η αποψινή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου "Η Νοηματική της αγάπης" που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Διακειδίου σχολής.

Στο βιβλίο αναφέρθηκε αρχικά η καθηγήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ειδική Αγωγή κ. Βεν. Λαμπροπούλου που έκανε μία περιεκτική αναφορά παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου που επιτέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης π. Νικόδημος Γραικός σε σχέση με τους κωφούς. Έργο πραγματικά πρωτοποριακό και ασύλληπτης αγάπης. "Στη σκέψη μου, είπε, όταν ακούω τη λέξη Άγιος, φέρνω αμέσως τη μορφή του π. Νικοδήμου".


Στη συνέχεια για την αγωγή του κωφού παιδιού μέσα στο ειδικό σχολείο που υπήρχε παλιά στην Αρόη αλλά και για τη σύγχρονη πραγματικότητα της εκπαίδευσής τους μίλησε η κ. Αγγ. Νικολοπούλου, δραστήρια διευθύντρια σήμερα του Δημ. Σχολείου Κωφών.

Τέλος, ο κ. Μαρκάκης Γεώργιος, διευθυντής του 19ου Δημ. Σχολείου, παρουσίασε το βιβλίο της κ. Μάστορα περιγράφοντας τα προσωπικά του συναισθήματα που ένιωσε διαβάζοντάς το, ενώ επιχείρησε έναν παραλληλισμό με το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μέλη του σωματείου "Φίλοι των Κωφών ο Προφήτης Ζαχαρίας" που ήρθαν από την Αθήνα για το σκοπό αυτό με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Στ. Κουργιαντάκη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός της κ. Μαρούλας Κατσίμπρα που ήταν το δεξί χέρι του π. Νικοδήμου και που συνεχίζει σήμερα να προσφέρει άοκνα τη διακονία της στο σωματείο.

Τέλος, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και για το πρόσωπο του κ. Γιάννη Άντζακα, που υπήρξε ο πρώτος κατηχητής των Κωφών μίλησε θαυμάσια ο γιος του.



5 σχόλια:

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί από το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ και το διαδικτυακό κανάλι intv.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλά ήταν πολύ αξιόλογη εκδήλωση. Μάθαμε για έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία. Φοβερός!
Συγχαρητήρια κ. Μάστορα

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Αγκυρα που προβάλλεις τέτοιες εκδηλώσεις!Τα αποσπάσματα του βιβλίου μου κέντρισαν το ενδιαφέρον για να το διαβάσω. Που μπορούμε να το βρούμε;

Ανώνυμος είπε...

Στα χριστιανικά Βιβλιοπωλεία της πόλης. Στη Ζωή οπωσδήποτε (Παντανάσσης 61)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κάλυψη της εκδήλωσης. Αν και είμαι μακριά, νιώθω ότι ήμουν εκεί.