27/8/23

Η συνάντηση των παλαιών κατασκηνωτών στην ΑΓΚΥΡΑ

 


Στην Άγκυρα, αγαπητοί φίλοι, σήμερα όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παλαιών κατασκηνωτών. 50 συνολικά φίλοι της κατασκήνωσης βρέθηκαν για μία ακόμα φορά στην ευλογημένη ΑΓΚΥΡΑ και θυμήθηκαν στιγμές από την κατασκηνωτική ζωή των νεανικών τους χρόνων.

Το πρωί τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο αρχ. π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος, παλαιός κατασκηνωτής, ομαδάρχης και αρχηγός, ο οποίος μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή για τις δύο αποτυχίες. Την αποτυχία του ανθρώπου (πλούσιου νεανία) να πλησιάσει τον Θεό και την "αποτυχία" του Θεού να ελκύσει τον άνθρωπο σεβόμενος την ελευθερία του. Στο τέλος κατέδειξε ότι και οι δύο αυτές αποτυχίες έχουν τον άνθρωπο ως κέντρο και υπαίτιο.

Αμέσως μετά το πρωινό, ο αρχ. π. Σωτήριος Τσάφος παρουσίασε τον π. Γεννάδιο με θερμά λόγια και τον κάλεσε να παρουσιάσει το θέμα που είχε ετοιμάσει και είχε τίτλο: "OΛH H MAXH ΔINETAI ΣTHN KAPΔIA!" 

Ο π. Γεννάδιος απάντησε σε τρία βασικά ερωτήματα:

- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μάχης που δίνεται μέσα στην καρδιά;

- Γιατί είναι αναγκαίο να στραφούμε μέσα στην καρδιά μας;

- Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν πάνω στο θέμα επί αρκετή ώρα κι ευχαρίστησαν τον π. Γεννάδιο για την παρουσία του αλλά και τον π. Σωτήριο για τη διοργάνωση και αυτής της πνευματικής ευκαιρίας.

Και του χρόνου!












Δεν υπάρχουν σχόλια: