7/8/23

Γιορτή της Μεταμορφώσεως στην "ΑΓΚΥΡΑ"

 


Στην Άγκυρα βρεθήκαμε χθες, αγαπητοί φίλοι, όπου γιόρταζε το γραφικό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 

Τον όρθρο και τη θ. Λειτουργία τέλεσαν ο παν. αρχμ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης και ο αιδ. π. Γεώργιος Τζεφριός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο παν. αρχ. π. Σωτήριος Τσάφος που αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστ. Παύλου "Μεταμορφούσθε". Μίλησε για την ανάγκη της πνευματικής μεταμόρφωσης όλων μας και το πρότυπο με το οποίο πρέπει αυτή να ταυτιστεί. Στο τέλος ευχήθηκε η δική μας μεταμόρφωση να είναι ένας διαρκής αγώνας μέχρι το τέλος της ζωής μας.

Στη συνέχεια ο π. Χριστοφόρος ευλόγησε τα σταφύλια και ευχήθηκε εγκαρδίως εκ μέρους του εκκλησιάσματος στον εορτάζονται π. Σωτήριο.

Η ΓΕΧΑ Πατρών εύχεται ολοψύχως στον σεβ. π. Σωτήριο να συνεχίσει να είναι "επί των επάλξεων" για πολλά χρόνια ακόμα, να μας νουθετεί και να μας καθοδηγεί "εν σοφία" και να τον γεμίζει ο μεταμορφωθείς Κύριος με υγεία κραταιά, δύναμη και θεία πνοή ώστε να ξεκουράζει πνευματικά όλους όσους προστρέχουν κοντά του.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο ουσιαστικό και καλογραμμένο. Μας φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις και βιώματα στο εκκλησάκι εκείνο. Πριν χρόνια πολλά. Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Να είναι καλά ο π. Σωτήριος! Πάντα δυνατός και ακμαίος για χρόνια πολλά ακόμα! Τον ευχαριστούμε για όλες τις ευεγερσίες του!