27/3/23

Παρουσιάστηκε «Ο Κολοκοτρώνης & η νίλα του Δράμαλη» στη γιορτή για την εθνική επέτειο


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση "Ο Κολοκοτρώνης & η νίλα του Δράμαλη" σε διασκευασμένο κείμενο του Β. Ρώτα που παρουσιάστηκε στη Χριστιανική Εστία Πατρών στον εορτασμό της φετινής εθνικής επετείου. 

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε συνολικά σε τέσσερις παραστάσεις (Πάτρα, Αίγιο και Πύργο) και παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας που χειροκρότησαν ζεστά την ερμηνεία των ρόλων αλλά και γνώρισαν την αποφασιστική συμβολή του Γέρου του Μοριά στην καταστροφή του Δράμαλη στα Δερβενάκια τον Ιούλιο του 1822. 

Το έργο επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα της Χ.Φ.Δ. Πατρών ενώ η χορωδία και η ορχήστρα των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. απέδωσε θαυμάσια τα σχετικά τραγούδια. Στο κλείσιμο της εορτής οι φοιτητές χόρεψαν παραδοσιακούς μοραΐτικους χορούς.

Στον πρόλογο ο θεολόγος κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Αρχιστρατήγου Κολοκοτρώνη περιγράφοντας το κλίμα της εποχής ενώ την επισφράγιση της γιορτής έκανε  ο Παν. Αρχ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απηύθυνε λόγους πατριωτικούς προς το πολυπληθές ακροατήριο ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, που σε πείσμα των καιρών παρουσιάζει σταθερά θεατρικές παραστάσεις αξιώσεων στις εθνικές επετείους, βρέθηκε πολύ κοντά στη σωστή ανάγνωση του κειμένου και μας έδωσε μια παράσταση ζωντανή που απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια. Ήταν σίγουρα ένα απαραίτητο γιατρικό στις ημέρες μας για όλους.


















Φωτο: Α.Κ. μέλος ΧΦΔ Πατρών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά. Άρτια παράσταση

Ανώνυμος είπε...

θερμά συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ προσεγμένα όλα, η διανομή εξαιρετική.... τα παιδιά έπαιζαν με ενθουσιασμό. Μπράβο σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική παράσταση, χαίρεσαι να βλέπεις νέους να τιμούν με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα, συγχαρητήρια στην Χριστιανική Εστία Πατρών!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο θεατρικό👏👏👏

Ανώνυμος είπε...

🇬🇷👏🇬🇷