27/5/22

Στην Ουράνια Πατρίδα ο σεβαστός μας Γεώργιος Γεωργιόπουλος

 



Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως όπου τα «πάντα πεπλήρωται φωτός» ο επίτιμος πρόεδρός μας, ο εργατικός και ακούραστος, ο γλυκομίλητος και ευγενικός προς όλους μας Γεώργιος Γεωργιόπουλος αναχώρησε για την Ουράνια Πατρίδα αφού πρώτα και μέχρι τέλους της ζωής του «αγωνίσθηκε τον καλόν αγώνα, ετέλεσε τον δρόμον, τετήρηκε την πίστιν…». 

Μέσα από τη στενή συνεργασία μαζί του επί πολλά χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών) καταθέτουμε τη μαρτυρία και την αγαθή μνήμη μας ότι ο αείμνηστος Πρόεδρός μας όχι μόνο ευχαρίστησε τον Θεό με την πίστη και με τον τρόπο της ζωής του αλλά και μας έδωσε μαρτυρία καλοσύνης και αγάπης, ταπείνωσης και θυσιαστικής ανιδιοτελούς προσφοράς, μαρτυρία Θεού.

Δεν ξεχνάμε τους πολλούς κόπους, τα δρομολόγια, τις μεταφορές επί δεκαετίες των υλικών αγαθών από και προς την κατασκήνωση. Δεν λησμονούμε την καθημερινή παρουσία και εργασία του στο χώρο της κατασκήνωσης πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Το ανύσταχτο ενδιαφέρον του για τον αμπελώνα του Κυρίου που διακονούσε, την απλότητα στους λόγους του αλλά και τη σοφία με την οποία καθοδηγούσε τα πράγματα. 

Με αγάπη και με το φωτεινό χαμόγελό του πάντα μας συμβούλευε και μας καθοδηγούσε. Και στις πλείστες αστοχίες μας δεν παραπονιόταν, δεν μας στενοχώρησε ποτέ. Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης του για το έργο της ΓΕΧΑ στην κατασκήνωση αναλάμβανε ο ίδιος περισσότερα βάρη απ΄ όσα του αναλογούσαν, αγόγγυστα και ταπεινά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την κ. Αστρίνα και τα παιδιά του Μαρία, Φωτεινή και Αναστάσιο που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τη διακονία τους προς την Ένωσή μας και την κατασκήνωση. 

Προσευχόμαστε στον Κύριο της Δόξης, τον νικητή του θανάτου να χαρίσει στον σεβαστό και αγαπητό μας πρόεδρο το ανέσπερο και άγιο φως της Αναστάσεως. Ο θάνατος, που ήταν πριν από την Ανάσταση ο «έσχατος εχθρός», τώρα πια έχει καταργηθεί και εξελίσσεται σε θρίαμβο της αγάπης του Θεού, είσοδο στην αληθινή ζωή.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για όσα ζήσαμε δίπλα του και με τη βεβαιότητα ότι από τον αγωνοθέτη Θεό «απόκειται εις αυτόν ο της δικαιοσύνης στέφανος». 

Αιωνία του η μνήμη! Χριστός Ανέστη!

ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ


Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την 28η Μαΐου 2022,

ημέρα Σάββατο και ώρα 10 π.μ. από τον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Μιντιλογλίου.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στις Βρύσες Κυπαρισσίας. 


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΕΤΕΘΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ,Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ , Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ,Ο ΑΠΛΟΣ,Ο ΓΛΥΚΥΣ,Ο ΑΟΚΝΟΣ ,ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΩΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ!!! Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ,ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο αληθινό' σκιαγραφεί σε λίγες γραμμές τον χαμογελαστό, δοτικό και πράο εργάτη του αμπελώνα του Χριστού!
Ο Θεός να τον αναπαύσει!

Ανώνυμος είπε...

Σας αποχαιρετούμε αγαπημένε μας Πρόεδρε... Ο Θεός να σας κατατάξει με τους δικαιους και τους Αγιους Του. Με το καλό στον Παράδεισο! Καλή Ανάσταση! Καλή αντάμωση!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας θυμάμαι από την κατασκήνωση να ξεφορτώνετε κάθε πρωί.

Ανώνυμος είπε...

Καλό Παράδεισο! Σας ευχαριστούμε για τους κόπους σας και για όλα όσα μας προσφέρατε στην Κατασκήνωσή μας. Και είναι πολλά, πάρα πολλά....

Ανώνυμος είπε...

Ακουραστος, χαμογελαστος, αθορυβος ανθρωπος. Ψαλτης με σεμνοτητα. Εργαστηκε ανιδιοτελως στους εκκλησιαστικους χωρους και αποτελει ενα λαμπρο παραδειγμα για ολους μας.
Κε Γιωργο σε ευχαριστουμε για ολα...Καλη ανταμωση!

Ανώνυμος είπε...

Ας αναπαυτείτε στην αγκαλιά του Θεού μας τώρα. ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Έζησε λιτά κ αθόρυβα. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Φτωχαινουμε...

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ είπε...

Ἕνας πραγματικός ἀθόρυβος ἐργάτης τοῦ Εὐαγγελίου, σεμνός, ταπεινός μέ τό χαμόγελο πάντα στά χείλη καί τήν ἄοκνη προσφορά στόν ἄνθρωπο. Ἡ συνάντηση μαζί του σέ ἔκανε νά νιώθεις τό μεγαλεῖο τῆς λέξης "ἄνθρωπος". Ψάλτης μέ γνώσεις ἀλλά σεμνότητα καί ταπείνωση. Πρόσωπο φωτεινό, σοβαρό ἀλλά ποτέ σκυθρωπό. Στήν κηδεία του ἡ Ἀναστάσιμη χαρά ἦταν διάχυτη καί ἡ βεβαιότητα ὅτι βαίνει πρός τήν ἄνω Ἰερουσαλήμ ἐκεῖ πού καταργεῖται ὁ Θάνατος. Αἰωνία του ἡ μνήμη! Χριστός Ἀνέστη!

Ανώνυμος είπε...

Το ψήφισμα του Προέδρου σήμερα ήταν εξαιρετικό. Άξιος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με ολα και επαυξανω!
Αναχωρουν οι ψυχες εκεινες που μπολιαστηκαν με το γνησιο, αοκνο, θυσιαστικο πνευμα προσφορας!
Ο Θεος τον κατεταξε στα δεξια Του και θα παρηγορει τους αγαπητους οικειους του!