25/12/21

Αιωνία η μνήμη του π. Ιωάννου Δημητρόπουλου

 


Έφυγε από κοντά μας ανήμερα των Χριστουγέννων, ένας παλιός γνώριμος και αγαπητός φίλος από τις ομάδες της Χριστιανικής Εστίας και της κατασκήνωσης ΑΓΚΥΡΑ, ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος. 

Ήταν το πρώτο παιδί της υπερπολύτεκνης ιερατικής οικογένειας του αειμνήστου π. Βασιλείου Δημητροπούλου και της μακαριστής πρεσβυτέρας Κλειώς. Μετά τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή Αθηνών ασχολήθηκε με το ποιμαντικό έργο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης οργανώνοντας υποδειγματικά τα κατηχητικά και τις νεανικές ομάδες της.

Όταν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τού εμπιστεύτηκε την ενορία του Αγ. Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών τοποθετώντας τον εκεί ως προϊστάμενο, επέδειξε μεγάλο ζήλο και μεγάλες οργανωτικές ικανότητες. Θαυμάσαμε από κοντά τη θεολογική του κατάρτιση, το εκκλησιαστικό του φρόνημα, την φιλακολουθία του, το ανύστακτο ποιμαντικό ενδιαφέρον για τους ενορίτες του. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποπεράτωσε τον Ι. Ναό του Αγ. Αντωνίου, έκανε κέντρο της περιοχής τον Ι. Ναό, οργάνωσε το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, μάζεψε πολλά παιδιά στα κατηχητικά και τις ενοριακές συντροφιές, συγκρότησε κύκλους μελέτης Αγ. Γραφής, οργάνωσε γιορτές, εκδηλώσεις και εκδρομές σε προσκυνήματα, ενέπνευσε συνεργάτες, ζούσε για την ενορία…

Φεύγει αφήνοντας σε όλους τους ενορίτες και σε όσους εκκλησιάζονταν στο Ι. Ναό του Αγ. Αντωνίου μια γλυκιά ανάμνηση ενός νέου ανθρώπου που εργαζόταν ακατάπαυστα για τη δόξα του Θεού και την ωφέλεια του ποιμνίου Του.

Προσευχόμαστε ο Θεός της αγάπης και του ελέους να τον αναπαύσει από τους πόνους που υπέφερε τον τελευταίο καιρό και να του χαρίσει την Ουράνια βασιλεία δίπλα στους εκλεκτούς γονείς του. 


Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Δευτέρα 27/12 ώρα 11 π.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών Πατρών.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Κρύας Ιτεών σήμερα έχασαν τον αξιαγάπητο ποιμένα τους...Φτώχυνε η συνοικία αυτή της Πάτρας. Ακούραστος εργάτης της εκκλησίας, ο π. Ιωάννης, λειτουργούσε στο ημιυπόγειο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους μέχρι να αποπερατωθεί ο άνω Ιερός Ναός. Σε εποχές δύσκολες κινητοποίησε τους ενορίτες και πόρτα - πόρτα μάζεψε τα χρήματα για το στολίδι που όλοι τώρα απολαμβάνουμε. "Σε εποχές πολύ δύσκολες, μέσα στην οικονομική κρίση που βίωσαν ακόμα πιο πολύ οι ενορίτες της συνοικίας αυτής μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει τέτοια θαύματα" όπως έλεγε...
Ο Θεός ας τον αναπαύει!

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια η μνήμη. Το γιατί το ξέρει μόνο ο Θεός. Είμαστε σαστισμένοι...

Ανώνυμος είπε...

Αφοσιωμένος κληρικος κατι που δεν το συναντας ευκολα σημερα.
Τετοιους ιερεις χρειαζομαστε.
Θα μας λειψει πολυ.
Την ευχη του να εχουμε!
Ο Θεος να παρηγορει τη συζυγο και τα αδελφια του!

Σταθουλιας Νικόλαος είπε...

Απέραντη θλίψη για την απώλεια του αγαπητού φίλου. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί να συμβεί αυτό!!

Ανώνυμος είπε...

Μας έφυγε νωρίς. Κρίμα! Ειχε πολλά να δώσει ακόμα στην εκκλησία. Ας είναι αναπαυμενος

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να του ανταποδώσει τους κόπους που έκανε για τη δόξα Του