2/8/20

Μαρία Καράμπελα: Κοσμούσε την κοινωνία

Μαρία Καράμπελα: Κοσμούσε την κοινωνία

Μία αξιόλογη γυναίκα που αποτελούσε στολίδι για την τοπική κοινωνία απεβίωσε. Πρόκειται για την πρεσβυτέρα Μαρία χήρα ιερέως Νικολάου Καράμπελα η οποία απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών.


Είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό τον περασμένο Μάρτιο και από τότε νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι που κατέληξε.

Η εκλιπούσα αποτέλεσε παράδειγμα συζύγου, πρεσβυτέρας, μητέρας και γιαγιάς καθώς ανέθρεψε 14 παιδιά και κράτησε στην αγκαλιά της 16 εγγόνια. Υπήρξε μία ευγενική ψυχή με πλούσιο ψυχικό κόσμο και βαθειά και καθαρή πίστη στον Θεό τον οποίο υπηρέτησε ως πρεσβυτέρα αλλά και με τον γενικότερο τρόπο της ζωής της.

Αποτελούσε παράδειγμα άξιας μητέρας. Παρ' ότι έμεινε χήρα για αρκετά χρόνια αγωνίστηκε και μεγάλωσε τα παιδιά της με αξίες και εκκλησιαστικές αρχές. Έτσι παρέδωσε στην κοινωνία επιστήμονες και άξιους οικογενειάρχες. Μα πάνω απ' όλα αυτό που την ενδιέφερε και για το οποίο εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση ήταν τα παιδιά της να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία. Και δεν ήταν μητέρα μόνον για τα 14 παιδιά της αλλά για κάθε παιδί που αντιλαμβανόταν ότι είχε ανάγκη. Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς και της θυσίας. Πάντα χαμογελαστή και πρόσχαρη σκόρπιζε στους γύρω της αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη. Τα χείλη της ξεστόμιζαν μόνον τον καλό λόγο.

Ήταν ένα πρόσωπο ευρέως αγαπητό και όσοι τη ζούσαν από κοντά τη θαύμαζαν για την υπομονή της, την ηρεμία της και τη γαλήνη με την οποία αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία που συναντούσε.

Η εξόδιος ακολουθία της ετελέστη σήμερα και ώρα 11.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κοιμητήριο του Σαραβαλίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!


Δεν υπάρχουν σχόλια: