29/8/20

Ο Αχαιός Ιερέας που έφυγε για τη Ζάμπια

 

Θέλει κότσια και βαθιά πίστη. Ο παπα-Αντώνης Γιαχαλής, μέχρι πρότινος εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ισώματος, άφησε πίσω του τα πάντα για να περπατήσει στο ιεραποστολικό στρατό του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη.

Στη Ζάμπια βρίσκεται πλέον η χάρη του. Στην καρδιά της Αφρικής, για να δώσει πρόσθετο νόημα στην χριστιανορθόδοξη ζωή του. Να περιστοιχίζεται από παιδάκια, να λειτουργεί και να διδάσκει το λόγο του θεού. Πίσω του άφησε οικογένεια, φίλους, τον σύλλογο πολυτέκνων του οποίου έχει διατελέσει γενικός γραμματέας και τα χωράφια του, που καλλιεργούσε με μεράκι και γευόταν τους καρπούς των κόπων του. Αφησε πίσω του τις ιερατικές υποχρεώσεις ενός χωριού, πήρε το ράσο και το καλυμμαύκι του και βρίσκεται ήδη εκεί που τον πρόσταξε η καρδιά του.

Στη Ζάμπια ο παπά Αντώνης ταξίδεψε μαζί με την έγκριση και την ευχή του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου και με τη συμβολή του Συλλόγου Εξωτερικής Ιεραποστολής «ο Πρωτόκλητος» του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Σίμος.

Τα νέα που στέλνει από την Αφρικανική χώρα ο παπά Αντώνης δικαιώνουν την απόφασή του, γιατί εκεί αποκτά πληρότητα ο θεάρεστος ρόλος ενός ιεραποστόλου. Ταυτόχρονα τιμά την ιεραποστολική παράδοση της Πάτρας και κάνει υπερήφανη την τοπική εκκλησία.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: