18/3/20

Χειροτονία Διακόνου Φωτίου Σωφρόνη ΑΞΙΟΣ!!!


Μια ξεχωριστή ευλογία απετέλεσε η Β΄Κυριακή των Νηστειών 15 Μαρτίου για την  Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας όσο και για μας τους φίλους και συγχωριανούς!!!

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καινουργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς χειροτόνησε Διάκονο τον Φώτιο Σωφρόνη τέκνο οικογένειας της Ποταμούλας του Γεωργίου και Βασιλικής Σωφρόνη. Πνευματικό παιδί του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη.

Πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος της Ευρυδίκης Ευαγγελίου!!!

Ιερείς, τόσο από την τοπική Εκκλησία όσο και από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,συλλειτούργησαν στο μεγάλο αυτό γεγονός της χειροτονίας του νέου ιεροδιακόνου!

Λίγα λόγια για τον αγαπητό νεοχειροτονούμενου αδελφό μας.

Ο Φώτιος Σωφρόνης είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Endibourgh Business School of Heriot-Watt University στο τμήμα ΜΒΑ με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Φοροτεχνικά και Λογιστικά θέματα, έχει επίσης εργαστεί σε Λογιστικά γραφεία στο Αγρίνιο και την Πάτρα.

Τώρα διαθέτει λογιστικό Γραφείο στο Αγρίνιο, όπου θα συνεχίσει τα καθήκοντά του!!!

Αυτό όμως δεν εμπόδισε να κάνει πράξη τον κρυφό διακαή πόθο του, τον πόθο της ιερωσύνης που από μικρός καλλιεργούσε στην καρδιά του!!! Ζούσε από νηπιακής ηλικίας την μυστηριακή ζωή και με ζήλο έστεκε στον πνευματικό αγώνα με αρωγό τον πνευματικό του πατέρα. Οι γονείς του Γιώργος και Βασιλική,στο πλευρό των τριών τέκνων τούς, στάθηκαν ως πυξίδα στο βίο της ζωής τούς και σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της ανατροφής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προσωπική του Πεντηκοστή, μια Πεντηκοστή που ήρθε να δώσει μια ψυχική ανάταση, στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε!!!

 Ο νέος Ιεροδιάκονος θα τοποθετηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.


ΆΞΙΟΣ ΆΞΙΟΣ ΆΞΙΟΣ 

Ασπαζόμαστε την δεξιά σου!!!!

Με αδελφική αγάπη 
Τσιτσιβός Χαράλαμπος
Πηγή: ΑναστάσιοςΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: