11/1/20

Αρετή Παπαθανασοπούλου: ¨Έσβησε ένας φωτεινός άνθρωπος

Πάτρα: Εσβησε ένας φωτεινός άνθρωπος - Σήμερα η κηδεία της Αρετής Παπαθανασοπούλου

Η κυρία Αρετή έκλεισε για πάντα το αναγνωστικό της. 

Έχοντας διδάξει χιλιάδες μαθητές ξεκινώντας από τη Μακεδονία και έχοντας ως τελευταίο σταθμό το 25ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, η συνταξιούχος δασκάλα Αρετή Νικ. Παπαθανασοπούλου έφυγε αναπαυμένη στα 92 της χρόνια.

Υπήρξε μία από τις ευγενικότερες και πιο μορφωμένες παρουσίες της πόλης με παιδαγωγική κατάρτιση. Αποτέλεσε κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία την οποία υπηρέτησε όχι μόνο ως εκπαιδευτικός αλλά έχοντας αναπτύξει παράλληλα πολύπλευρο κοινωνικό έργο. Δίδαξε σε σχολεία της Μακεδονίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας. Αντιμετώπιζε τους μαθητές της σαν παιδιά της. Τους μεταλαμπάδευσε ουσιαστικές γνώσεις αλλά και ήθος και αγάπη για τον άνθρωπο. Όλες οι υπηρεσιακές εκθέσεις και αξιολογήσεις που είχε, από τις προϊστάμενες αρχές της, ήταν άριστες. Έχαιρε εκτιμήσεως σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές της και στους γονείς.
Ο εκπαιδευτικός της κύκλος έκλεισε ως διευθύντριας στο 25ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας. 

Ήταν μέλος της αδελφότητας «ΕΛΠΙΣ». Διακρίνονταν για την ταπεινότητά της, το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος που τη διακατείχε και την ευγένειά της. Είχε αναπτύξει μεγάλη φιλανθρωπική δράση την οποία όμως δεν γνώριζε κανείς. Ακόμα και οι οικείοι της την πληροφορούνταν τυχαία από τους ευεργετηθέντες.

Ήταν αδελφή του ιδιαίτερα αγαπητού και σεβαστού συμπολίτη τέως λυκειάρχη - φιλολόγου- συγγραφέα Δημήτρη Παπαθανασόπουλου, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του συνταξιούχο δασκάλα του Αρσακείου Αικατερίνη και τα άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, θα αποχαιρετήσουν σήμερα την αγαπημένη τους Αρετή.

Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων, Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών όπου και έγινε η ταφή της.

Μαρίνα Ριζογιάννη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 11.1.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: