23/8/19

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ κοντά στους νέους στην ΑΓΚΥΡΑ.


Τους 100 και πλέον κατασκηνωτές, μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου που βρίσκονται στην Άγκυρα επισκέφτηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στον όμορφο κατασκηνωτικό χώρο της Γ.Ε.Χ.Α. στην Παναγοπούλα. Τον υποδέχτηκαν ο Αρχιμανδριτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης και ο Αρχηγός της κατασκήνωσης κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αρχικά παρακολούθησε την υποστολή της Σημαίας και βράβευσε την καλύτερη ομάδα της ημέρας παραδίδοντας ο ίδιος τη σημαία «τιμής».

Στη συνέχεια, παρακάθισε στο δείπνο των κατασκηνωτών όπου ο αρχηγός της κατασκήνωσης, θεολόγος κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ευλογία της παρουσίας Του στην κατασκήνωση και τον ενημέρωσε για την ονομασία της κατασκήνωσης «ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ», την Ημέρα Πατρίδος που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Πόντου καθώς και την Ημέρα Πίστεως που ήταν αφιερωμένη στο μυστήριο της Ιερωσύνης.

Οι κατασκηνωτές με τη σειρά τους αφιέρωσαν τους ύμνους και τις κραυγές των ομάδων τους στον Επίσκοπό τους και τραγούδησαν με παλμό και ενθουσιασμό τη χαρά τους.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για άλλη μια φορά ανάμεσα σε νέους ανθρώπους με πίστη και ιδανικά και κάλεσε όλους να παραμείνουν στην ΚΙΒΩΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που είναι η Εκκλησία μας και που προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε όλους όσους την εμπιστεύονται και προστρέχουν κοντά της. Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα του Αποστόλου Πέτρου που έσπευσε να συναντήσει τον Κύριο στη λίμνη της Τιβεριάδας τονίζοντας τη λαχτάρα του αλλά και την ομολογία του.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: