30/3/18

Ιερόν Τρισάγιον επί του τάφου του μεγάλου Ιεραποστόλου αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη


Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας όπου έψαλλαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων "Φώς Εθνών", τόσο εντός του Ιερού Ναού, όσο και επί του τάφου, εψάλλει Ιερόν Τρισάγιον, δια τον Άγιο Γέροντα και μεγάλο Ιεραπόστολο αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα Πνευματικάκη. 

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αλλά και στους μαθητές, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκα και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, μεταξύ των άλλων εξήρε την προσωπικότητα του αγίου Ανδρός και τόνισε, πως μπορεί σαν σήμερα να άφησε την τελευταία του πνοή στην Κανάγκα του Κογκό ο π. Χαρίτων και να παρέδωσε την αγιασμένη ζωή του στους ουρανούς και εις τον θρόνο του Δεσπότου Χριστού, αλλά δεν εγκατέλειψε τα πνευματικά του παιδιά, τα οποία και ευλογεί εξ ουρανού. Επίσης τόνισε πως με την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας και του Τρισαγίου, ερχόμαστε σε μια πνευματική κοινωνία μαζί του και λαμβάνουμε την ευχή του. 

Νωρίτερα, Κυριακή του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, ο Σεβάσμιώτατος Άγιος Κινσάσα κ. Νικηφόρος, στον ως άνω Ιερό Ναό, τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο για τον αείμνηστο π. Χαρίτωνα και στην ομιλία του, αναφέρθηκε κυρίως στην προσωπικότητα του αγίου ανδρός και στο σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στον πνευματικό αγρό της Κανάγκα, αλλά δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τους αειμνήστους, Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιον και π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, αλλά και να ευχαριστήσει τις αδελφές που νυχθημερόν εργάζονται στον ιεραποστολικό αμπελώνα του Χριστού.








Πηγή: Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: