11/12/14

Χειροτονία του π. Δημητρίου Παπαγεωργίου








Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Δημητρίου Παπαγεωργίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. κ. Εμμανουήλ. 

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος κατακλείστηκε από ευσεβείς πιστούς του Κιλκίς και όχι μόνο, συμμετέχοντας στη χαρά του π. Δημητρίου, εκπαιδευτικού, χημικού-μηχανικού, πατέρα επτά παιδιών, που υπηρετεί από μικρό παιδί την Εκκλησία.   

Ο π. Δημήτριος ήταν συγκατασκηνωτής μας στην κατασκήνωση του Αθαμανίου Άρτης ενώ συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο και στο τριήμερο των παλαιών κατασκηνωτών.

Στην προσλαλιά του ανάμεσα στα άλλα τόνισε: 

"Δέος με κυριεύει, αλλά καμιά δύναμη δεν μπορεί να με κάνει να υποχωρήσω. Οδηγοί στην απόφασή μου δυο μεγάλες αγάπες: Πρώτη: η αγάπη στο Θεό και δεύτερη: η αγάπη προς την εικόνα Του, τον άνθρωπο. Η αίσθηση πως θα μπορώ με τα χέρια μου να θυσιάζω το Χριστό και να τον μοιράζω στους αδελφούς μου, η σκέψη πως θα είμαι ένας αγωγός χάριτος στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, η φράση του Κυρίου μας πως ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες όμως λίγοι, με συνέχουν, με μεθούν και με τραβούν σαν μαγνήτες προς το ιερό θυσιαστήριο..."

Του ευχόμαστε να είναι πάντα Άξιος στη διακονία του και τον παρακαλούμε να εύχεται μπροστά στο Άγιο θυσιαστήριο και για όλους τους συγκατασκηνωτές του από το Αθαμάνιο...

Γιαν. Παν.

Περισσότερα εδώ: http://www.kilkis-press.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: