Ζητούμε τη βοήθειά σας

12/8/14

Το διήμερο παλαιών κατασκηνωτών στην Άγκυρα - 2014

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το φετινό διήμερο των 80 περίπου παλαιών κατασκηνωτών στην Άγκυρα. Ο κ. Κώστας Κωλέττης, παλαιός κατασκηνωτής και ομαδάρχης, μάς γράφει...

"Την Κυριακή το πρωί στο ναό των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων συλλειτούργησαν ο π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης και ο π. Γεώργιος Τζεφριός. Το θείο λόγο κήρυξε ο θεολόγος κος Ανδρέας Παπαδόπουλος που ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα τόνισε ότι ο Κύριός μας είναι πάντα πλάι μας στις τρικυμίες της ζωής, έτοιμος να μας σηκώσει με το παντοδύναμο χέρι Του, αρκεί να Του το ζητάμε με ακλόνητη πίστη.
 

Μετά το πρόγευμα, ο σεβάσμιος Πνευματικός της κατασκήνωσης π. Σωτήριος Τσάφος, εμψυχωτής και αεικίνητος συντονιστής του διημέρου παρά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, παρουσίασε τον προσκεκλημένο κεντρικό ομιλητή, θεολόγο και φιλόλογο, κο Αθανάσιο Φραγκόπουλο, μέλος της αδελφότητος θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ, οποίος παρουσίασε το θέμα "Ο πατέρας των πιστών".
 

Αρχικά έλυσε την απορία μας για το ποιος είναι "ο πατέρας των πιστών" παρουσιάζοντας τον Πατριάρχη Αβραάμ. Με λόγο γλαφυρό αλλά και επιστημονική ακρίβεια σκιαγράφησε τη μορφή του Πατριάρχη, τονίζοντας ιδιαίτερα τα περιστατικά απ΄τη ζωή του που αποδυκνείουν τη βαθειά του πίστη, δηλ. την απόλυτη εμπιστοσύνη και υπακοή του στο Θεό. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία πτυχές του θέματος περισσότερο διασαφηνίστηκαν, αλλά και συναφή θέματα εθίγησαν, όπως η σχέση πίστης και επιστήμης, καθώς και μέχρι τίνος σημείου μπορεί να προχωρεί και να επεμβαίνει η επιστήμη στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο π. Σωτήριος ενημέρωσε για το οικουμενιστικό πνεύμα που διέπει την εποχή μας και τους ανούσιους και επικίνδυνους "διαλόγους" μεταξύ Ορθοδόξων και αμετανοήτων αιρετικών. Τόνισε ιδιαίτερα έντονα ότι όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας, όταν διαλέγονται με αιρετικούς ή αλλοθρήσκους, διαλέγονται με αγάπη αλλά και αταλάντευτη εμμονή στην Αλήθεια, και παρρησία, ενώ, όταν κρίνουν ότι ο αιρετικοί, με εωσφορικό εγωισμό εμμένουν στην πλάνη τους, διακόπτουν τον διάλογο.


Το απόγευμα της Κυριακής πέρασε με ξεκούραση και πνευματική επικοινωνία μεταξύ των παλαιών κατασκηνωτών και η ευλογημένη αυτή ευκαιρία ολοκληρώθηκε με Παράκληση προς την Παναγία μας, που τέλεσε ο π. Ανδρέας Τζεφριός.


Δοξάζουμε το Θεό για το διήμερο αυτό που μας παραχώρησε η Αγάπη Του. Τον παρακολούμε να οικονομήσει για την επόμενη συνάντησή μας του χρόνου. Και αφού ήδη υπάρχει και "παράρτημα" παλιών κατασκηνωτών της Άγκυράς μας στο απάνεμο αραξοβόλι της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας, προσευχόμαστε να μας αξιώσει να είμαστε όλοι μαζί στον Ουρανό όπως και στη Γη.









Δεν υπάρχουν σχόλια: