17/4/13

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο Λύκειο Δεμενίκων μετά την προσφορά μαθητών για τον 15χρονο Μανώλη



Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πολύ σεβασμό από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Φώτιο Μαυρουδή και τον Σύλλογο Καθηγητών, στο Γραφείο του Συλλόγου.

Εκεί εδέχθη και το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των Μαθητών, τους οποίους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της αγάπης τους, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως συγκινητικές.

Τα παιδιά προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ένα δικό τους χειροτέχνημα, εις ανάμνησιν αυτής της συναντήσεως.

Ο δε Σεβασμιώτατος προσέφερε εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για την βιβλιοθήκη του Λυκείου, και στους Μαθητές από μία εικόνα της Παναγίας.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον κ. Διευθυντή και τους Καθηγητές του παρακειμένου Γυμνασίου, με τους οποίους επίσης είχε εγκάρδια συνομιλία.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μίλησε στην κοινή σύναξη των Μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου των Δεμενίκων (πάνω ἀπό 500 παιδιά), μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας και χαράς, την οποία από τα βάθη της ψυχής τους εξέφρασαν όλοι οι μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για την πραγματική ευτυχία, για τα βαθειά αισθήματα της καρδιάς, για την θυσιαστική αγάπη που πηγάζει από την βαθειά σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
 
Τέλος, ευχήθηκε σέ όλους, Καθηγητές καί Μαθητές, τα δέοντα για τις επικείμενες εορτές του Αγίου Πάσχα, για πρόοδο στα μαθήματά τους και ευτυχία στην ζωή τους.

 Πηγή: ΡΟΜΦΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: