6/10/12

Ένας «Άγιος» για Νόμπελ Ειρήνης

 gerbasios

Γράφει ο Νίκος Πιτσιακίδης

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα είναι ο «άγιος» των φυλακισμένων .

Ο πατέρας Γερβάσιος από τη Θεσσαλονίκη έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσφορά βοήθειας σε άπορους φυλακισμένους.

Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες του κόσμου, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 4.100.000 ευρώ!

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους έχουν προτείνει τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία.
Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία έχει αρχίσει, καθώς η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

0 πατέρας Γερβάσιος και η διακονία αποφυλάκισης άπορων κρατουμένων «Η Οσία Ξένη» έχουν μια τεράστια προσφορά εδώ και 35 χρόνια.

Βοηθούν να ανακτήσουν την ελευθερία τους άτομα που βρίσκονται στα κρατητήρια για μικρά αδικήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους.
Δεν είναι όμως μόνον αυτό.

«Η προσφορά στον κρατούμενο γίνεται σε είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Σε οικονομική συνδρομή για τις βασικές ανάγκες του. Σε οδοντιατρική και ορθοπεδική περίθαλψη. Σε ποικίλη συνδρομή των οικογενειών άπορων κρατουμένων. Σε μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ στα παιδιά όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός Ελλάδας, ώσπου να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Σε συμβολή στο συσσίτιο και στη θέρμανση των φυλακών της πατρίδας μας» λένε στη «δημοκρατία» από τη διακονία.

Τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αποφυλάκιση των χιλιάδων φυλακισμένων προέρχονται από προαιρετικές συνδρομές χιλιάδων φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών.

 ΠΗΓΗ: ROMFEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: