24/10/11

Η κάρα του Αγ. Ανδρέα στη Ρουμανία, 24-31.10.11


Με συγκίνηση και αισθήματα χαράς υποδέχθηκε ο ρουμανικός λαός, κλήρος και λαός, σήμερα Δευτέρα 24.10.11, την τιμία Κάρα του Απσοτόλου Ανδρέου που μετέφερε από την Πάτρα στο Βουκουρέστι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.









 

 

 

 






 

Μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο, η τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου μεταφέρθηκε σε ειδική εξέδρα που στήθηκε έξω από τον Πατριαρχικό Ναό με τη συνοδεία πομπής από Αρχιερείς, 600 περίπου ιερείς και χιλιάδες πιστούς. Εκεί τελέστηκε μια σύντομη δέηση από τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς, για την ενίσχυση του ρουμανικού λαού και της χώρας.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλωσόρισε στο Βουκουρέστι τον Μητροπολίτη Πατρών και τη συνοδεία του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Ρουμανία η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Ανδρέα.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, από την πλευρά του ανέφερε: «Για μένα και την συνοδεία μου, είναι ιδιαίτερη χαρά να μεταφέρουμε την Κάρα του Αγίου Ανδρέα στην Ρουμανία, ώστε ο ρουμανικός λαός να ενισχυθεί από την χάρη του Αγίου».

Να αναφερθεί ότι πριν από 15 χρόνια το 1996 την Κάρα του Αγίου Ανδρέα, μετέφερε στο Ιάσιο ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός Νικόδημος Βαλινδράς. Τότε την Κάρα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και νυν Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Την Κάρα του Πρωτοκλήτου συνοδεύσουν στη Ρουμανία εκτός από το Μητροπολίτη ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, οι ιερείς του ναού του Αγίου Ανδρέου π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, π. Γεώργιος Ηλιόπουλος, και π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και οι διάκονοι π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και οι κληρικοί που τον συνοδεύουν θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 31Οκτωβρίου για να επιστρέψουν στην Πάτρα.
 
Με πληροφορίες από την Ρομφαία και τον ιστότοπο http://www.basilica.ro

Δεν υπάρχουν σχόλια: