5/10/11

KAΤΑΔΙΚΗ 11 ΕΚΔΟΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΣΕΜΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟ 2006



Μην περιμένετε την παρακάτω είδηση να την πληροφορηθείτε από τα Μ.Μ.Ε. ούτε τις εφημερίδες γιατί είναι απόφαση-κόλαφος για τις πρακτικές τους.

Πιο αναλυτικά:  την Πέμπτη 29.09.2011 στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 6 μήνες φυλάκιση και 10.000 € χρηματική ποινή έκαστος για παραβίαση του Νόμου περί ασέμνων δημοσιευμάτων (άρθρ. 29 του Ν. 5060/1931) οι  έντεκα (11) εκδότες και γεν. διευθυντές εφημερίδων (εφημερίδες:  Βραδυνή, PRESS TIME, ESPRESSO, TRAFFIC, ΤΟ ΜΗΛΟ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ - για διαφήμιση ασέμνων βίντεο για κινητά στο ένθετο TV ΕΘΝΟΣ-,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 και αλλ.) που το 2006 διέθεταν δωρεάν  ως προσφορά μαζί με τα κυριακάτικα φύλλα τους πολυμορφικούς ψηφιακούς δίσκους (DVD) που περιείχαν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το παραπάνω  άρθρο, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή για όλους όσους προς τον σκοπό εμπορίας ή διανομής ή δημόσιας έκθεσης παρασκευάζουν και θέτουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε κυκλοφορία, μεταξύ άλλων, άσεμνες κινηματογραφικές ταινίες, όπως επίσης για όλους όσοι μεταχειρίζονται οιοδήποτε μέσο δημοσιότητας προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτών άσεμνων αντικειμένων.

Η καταδίκη ήλθε ως αποτέλεσμα της διαταχθείσας από τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά, επείγουσας προκαταρκτικής εξετάσεως, μετά από  μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ.) και άλλων τριών καταναλωτικών οργανώσεων, αναφορικά με το τότε (2006) διαπιστωθέν φαινόμενο, πολλές εφημερίδες να διακινούν ως δώρο-προσφορά πορνογραφικά DVD, για να τονώσουν την κυκλοφορία τους, κατά παράβαση του νόμου που απαγορεύει τη διάθεση, διακίνηση.

Όλο το ιστορικό στην Τράπεζα Ιδεών 


Δεν υπάρχουν σχόλια: