31/3/11

Τα Θρησκευτικά υποχρεωτικά στην Α' και Β' τάξη και επιλογής στη Γ΄ Λυκείου

Ανακοινώθηκαν χθες από την ηγεσία του Υπουργεία Παιδείας οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο Λύκειο από τη νέα σχολική χρονιά.

Τελικά μετά από μήνες διαβουλεύσεων αλλά και διαρροών σχετικά με την τύχη κάποιων μαθημάτων, η Ιστορία θα είναι υποχρεωτικό μάθημα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. 

Επίσης, τα Θρησκευτικά θα είναι υποχρεωτικά στην Α' τάξη (2 ώρες) και Β' τάξη (1 ώρα) και επιλογής στη Γ΄ Λυκείου (2 ώρες).

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και φέτος τα Θρησκευτικά είναι μάθημα υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και διδάσκεται συνολικά για 5 ώρες εβδομαδιαίως (2 στην Α', 2 στην Β', 1 στη Γ').

Κι έχουμε τις εξής απορίες:

1. Η προσφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών ως επιλογής στην Γ' Λυκείου δεν συμβάλλει στην υποβάθμισή του; Την ίδια στιγμή που το μάθημα της Γυμναστικής από μονόωρο στη Γ΄ Λυκείου γίνεται δίωρο...


2.
Η Υπουργός ανέφερε ότι  «Στο Νέο Λύκειο δεν υφίσταται η έννοια του μονόωρου μαθήματος, κάτι που συμβαίνει και σήμερα στην πράξη». Γιατί όμως στη Β' Λυκείου ειδικά το μάθημα των Θρησκευτικών είναι μονόωρο; Τι ισχύει τελικά;




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει για Προβληματισμό.