1/1/11

Μέγας Βασίλειος και Santa Claus: Βίοι αντίθετοι



1. Ο Άγιος ήταν τύπος ασκητικός και ολιγαρκής, λεπτός και με μακριά μαύρη γενειάδα. Αντίθετα ο Santa Claus είναι χοντρός με προτεταμένη κοιλιά, ροδοκόκκινα μάγουλα, πρόσωπο χαμογελαστό και άσπρα γένεια, όπως ακριβώς τον έφτιαξε το διαφημιστικό τμήμα της Coca Cola το 1931.

2. Ο Άγιος έρχεται από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και όχι από το Βόρειο Πόλο ή τη Φιλανδία που κάποιοι μάλιστα έχουν φτιάξει και το χωριό του!!!

3. Ο Μ. Βασίλειος αναδείχτηκε Άγιος, υπήρξε ταπεινός υπηρέτης του Χριστού και αγωνιστής μέχρι τέλους της ζωής του ενώ ο άλλος αγωνίζεται μόνο για την προώθηση των πάσης φύσεως εμπορευμάτων!

4. Ο Μ. Βασίλειος ήταν πανεπιστήμονας για την εποχή του (σπούδασε φιλολογία, μαθηματικά, φιλοσοφία, ρητορική, ηθική, αστρονομία, ιατρική, γεωμετρία και διαλεκτική), με τεράστιο συγγραφικό έργο που είναι ακόμα αντικείμενο μελέτης ενώ ο Santa Claus διακρίθηκε μόνο στο εμπόριο και τη διαφήμιση.

5. Ο Άγιος "βαστάει πέννα και χαρτί, χαρτί και καλαμάρι", και όχι το σακί που είναι γεμάτο παιχνίδια και δώρα. Σκορπάει στα παιδιά ευλογίες και παρακαλεί το Θεό γι’ αυτά όχι μια φορά μόνο το χρόνο αλλά συνεχώς.

6. Ο Άγιος ήταν πρότυπο φιλανθρωπίας, έδωσε όλη του την περιουσία για το σκοπό αυτό φτιάχνοντας ένα πρότυπο ίδρυμα (τη Βασιλειάδα), ενώ ο άλλος είναι έμπορος και μοιράζει δώρα κάθε Πρωτοχρονιά!

7. Με την χάρη και την αγιότητά του κερδίζει τις καρδιές των ανθρώπων και δεν μπαίνει απλώς στα σπίτια τους από τις καμινάδες για να φύγει γρήγορα με το έλκηθρό του για να πάει και αλλού!!! 

8. Γνωρίζοντας τον Άγιο καλούμαστε να τον μιμηθούμε πραγματικά και όχι να φορέσουμε απλά την κόκκινη στολή του Santa Claus για να συμμετάσχουμε σε διάφορες «εορταστικές» εκδηλώσεις.

9. Αναμφισβήτητα ο Άγιος Βασίλειος της Εκκλησίας μας υπήρξε Μέγας και έβαλε “σε τάξη τα ήθη των ανθρώπων”, ενώ ο άλλος κηρύσσει τον καταναλωτισμό και την καλοπέραση.

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν πολλοί γιατί ο Santa Claus με τα τόσα δώρα δεν καταφέρνει να γεμίσει τις καρδιές των ανθρώπων…


2 σχόλια:

Ορθόδοξος είπε...

Με την ευκαιρία των εορτών το ιστολόγιο Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμεί ο κάθε ένας μας προσωπικά.

Θερμές ευχές για ένα ευλογημένο καινούργιο χρόνο για εσάς και τις οικογένειες σας !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό