8/1/11

''Graffiti-Πες το με ένα σκίτσο'' - Διαμαρτυρία - έλεος πια!


Το ''Graffiti-Πες το με ένα σκίτσο'' είναι ένα απ' τα επιτραπέζια παιχνίδια της εταιρίας "Κάισσα" που καλεί τους παίκτες να σκιτσάρουν ταυτόχρονα ενώ ένας προσπαθεί να μαντέψει την εικόνα.

Στη συνέχεια αφού ο παίκτης αναγνωρίσει τι ζωγράφισαν οι υπόλοιποι, καλείται να προσφέρει πόντους στην καλύτερη, την πιο πρωτότυπη ή απλά στην πιο αστεία δημιουργία. Επιπλέον προσπαθεί να βρει και ποιος έφτιαξε το κάθε σκίτσο...

Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι, σύμφωνα με την εταιρεία, παίζεται με 3 έως 8 άτομα ηλικίας 12+.

Ανοίγοντας όμως το παιχνίδι είδαμε και κάποιες κάρτες που καλούν τους παίκτες να ζωγραφίσουν τα εξής θέματα: ΒΙΑΓΚΡΑ, ΣΕΞΟΒΟΜΒΑ, SEX SHOP, ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΧΑΡΕΜΙ, ΦΟΝΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ, ΕΡΩΤΑΣ.

Και αναρωτιόμαστε: γιατί πρέπει ακόμα και τα παιχνίδια των παιδιών μας να είναι γεμάτα με ό,τι σάπιο κυριαρχεί παντού γύρω μας; Σε τι θα ωφελήσει ένα παιδάκι 12 ετών να ζωγραφίσει ένα από τα παραπάνω θέματα; Ποιοι είναι αυτοί που έμμεσα διαφημίζουν την πορνεία και τα ναρκωτικά μέσω των παιχνιδιών;

Ελπίζουμε το γεγονός να οφείλεται σε "λάθος" της κατασκευάστριας εταιρείας. 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε την αντικατάσταση των καρτών αυτών. Αυτό που προέχει είναι η προστασία του ψυχικού κόσμου των παιδιών μας. Και είναι ευθύνη όλων μας.

Ας μην τους "χαλάσουμε" ακόμα και τα παιχνίδια τους!

 γ.π.  


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά... Δυστυχώς έχει χαθεί και η ατομική ευθύνη. Όλα για το χρήμα..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι παλαιός και καλός πελάτης της "Κάισσα" έχω τα περισσότερα παιχνίδια της. Παιχνίδια εκπληκτικά, πρωτότυπα, καμιά σχέση με τα συνηθισμένα.
Είδα προχθές το νέο παιχνίδι χωρίς να το ψάξω πολύ. Δεν φανταζόμουν ότι μέσα θα έχει τέτοιο απαράδεκτο περιεχόμενο!
Γνωρίζω προσωπικά τον υπεύθυνο της εταιρείας στην Ελλάδα (κ. Παλαιολόγο). Πρέπει νομίζω να λεχθούν τα ανάλογα, τη στιγμή μάλιστα που η εξωτερική συσκευασία δεν προειδοποιεί για το ακατάλληλο περιεχόμενο.
Διότι ναι! το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κύριε! Λίγη ντροπή!
Και καλά. Γιατί κύριοι αναφέρετε ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά +12 ετών??? Τα μικρότερα δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν???
Η θλιβερή απάντηση έρχεται μέσα από το σχολείο...
Διότι δυστυχώς στο σχολείο πλέον τα μαθαίνουν όλα αυτά από την Α΄ γυμνασίου, και μάλιστα από τους Δασκάλους τους!
Νομίζω ότι αν διαμαρτυρηθούμε και τους βομβαρδίσουμε με mail θα αποφύγουν να το επανεκδόσουν...
Φιλικά
Ένας παλαιός -εν Αθήναις- Κατασκηνωτής

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι της ΚΑΙΣΣΑ που έχει πρόστυχο περιεχόμενο... Στο νέο (πολυαναμενόμενο όπως έλεγαν) παιχνίδι Gift Trap που περιέχει 640 κάρτες με εικονιζόμενα δώρα, πολλές εικόνες είναι άκρως ακατάλληλες!! Για να χρησιμοποιηθεί το παιχνίδι πρέπει να το ελέγξει οπωσδήποτε πρώτα ένας μεγάλος και να ΠΕΤΑΞΕΙ αρκετό αριθμό καρτών... Και υποτίθεται ότι το παιχνίδι αυτό είναι για όλη την οικογένεια...! Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε βαλθεί όλοι να γκρεμίζετε... Τώρα που η χώρα είναι προς τον γκρεμό, βλέπετε τα αποτελέσματα των πολιτικών σας. Γιατί κύριοι σας ενοχλούσε πάντα η ενασχόληση με αξίες; Μαζεύτε τώρα τα συντρίμια... Γυρίζουμε 3 δεκαετίες πίσω. Όλα είναι μαύρα και άραχνα.

Τα παιδιά, προσέξτε τα παιδιά