23/9/10

Τράπεζα Αγάπης και σίτισης από την Ι. Μητρόπολη και το δήμο Πατρέων

Την τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εγκαινίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας με την ακολουθία του αγιασμού που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Πατρέων. Εντάσσεται στο πλαίσιο του "Προγράμματος Σίτισης Κατ’ Οίκον" και σκοπό έχει την παρασκευή και προσφορά γευμάτων σε καθημερινή βάση (μεσημέρι και βράδυ) σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε την Τράπεζα ως "χώρο αγάπης και αφορμή πνευματικής και υλικής προσφοράς στους συμπολίτες μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας". Επίσης τόνισε την άριστη και αποδοτικότατη συνεργασία που έχει σε καθημερινή βάση τόσο με τον Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα όσο και με και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν, στο φιλανθρωπικό έργο.

Η Τράπεζα Αγάπης βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Νεοφύτου 14 (περιοχή Ι.Ν. Παντοκράτορος). Την παρασκευή του φαγητού έχουν αναλάβει εθελόντριες της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως. Η μεταφορά των γευμάτων θα γίνεται από κατάλληλο όχημα που αποκτήθηκε στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος.


Οι φωτογραφίες είναι από το site της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: