1/9/10


Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν είναι σαν της μαμάς την αγκαλιά. Περίτρανη απόδειξη μια αυστραλή μητέρα η οποία επανέφερε στη ζωή το «νεκρό» μωρό της, που γεννήθηκε πρόωρα, ύστερα από δύο ώρες που το είχε στην αγκαλιά της. Οι γιατροί, δύσπιστοι στην αρχή, εξεπλάγησαν από το «θαύμα» το οποίο αυτή τη φορά δεν οφειλόταν ούτε στην ιατρική ούτε στις δικές τους ικανότητες.

Ο μικρός Τζέιμι δεν έδινε κανένα σημείο ζωής όταν έπειτα από μόνο 27 εβδομάδες κύησης γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι τον έχασαν και τους τον παρέδωσαν για να τον αποχαιρετήσουν. Η μητέρα του Κέιτ τράβηξε τότε απαλά την κουβερτούλα που ήταν τυλιγμένος και τον ακούμπησε πάνω της. Οπως και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, ήταν συντετριμμένη που ο γιος τους δεν τα κατάφερε. Η δίδυμη αδερφή του Εμιλι ευτυχώς είχε γεννηθεί υγιής.

Δύο ώρες τον είχε στην αγκαλιά της η Κέιτ και μαζί με τον Ντέιβιντ τού μιλούσαν τρυφερά. Τότε ο Τζέιμι ανέπνευσε. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν «αντανακλαστικό», αλλά ο μικρός τούς διέψευσε τελείως αφού άρχισε να αναπνέει κανονικά, ενώ άνοιξε και τα μάτια του.

Με τον Τζέιμι να κοιμάται στην αγκαλιά της, η Κέιτ θυμάται τώρα τις σκέψεις που έκανε: «Θεέ μου, τι συμβαίνει; Εχει γίνει θαύμα. Είπα στη μητέρα μου, που ήταν κι αυτή εκεί, ότι ο γιος μου ήταν ζωντανός και εκείνη την ώρα μού έπιασε το δάχτυλο. Άνοιξε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη» λέει συγκλονισμένη. Του έδωσε λίγο μητρικό γάλα στο δάχτυλό της, το οποίο κατάπιε και ξεκίνησε να αναπνέει κανονικά...

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Τελικά, η μητρική στοργή και η αγάπη όλα τα μπορεί, ακόμα και να (ξανα)δίνει ζωή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικό!Και ποιος δεν συγκινείται από την μητρική αγάπη..