10/8/08

Η ΑΓΚΥΡΑ που θυμόμαστε...

83 συνολικά παλαιοί κατασκηνωτές έδωσαν φέτος το παρόν στο διήμερο που γίνεται κάθε χρόνο στην ΆΓΚΥΡΑ για το σκοπό αυτό. Προσκεκλημένος ήταν ο κ. Ν. Βασιλειάδης που ανέπτυξε το θέμα:

«Το ασκητικό φρόνημα της Ορθοδοξίας».

Μέσα από πατερικά κείμενα έδειξε τη σταυρική πορεία της ζωής των Αγίων της Εκκλησίας και υπογράμμισε 10 λόγους για τους οποίους τείνει σήμερα να χαθεί το ασκητικό φρόνημα από τη ζωή των πιστών.

Η ομιλία αυτή θα προβληθεί και από το ΛΥΧΝΟ σύντομα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου ΑΓΚΥΡΑ δεν είναι προς τιμή σου αν παρουσιάζεις αυτούς τους 83 που ευρίσκονταν εκεί ως παλαιούς κατασκηνωτές. Μου κάνει εντύπωση ο μικρός αριθμός, προ ετών έφταναν τους 130, και ήσαν λίγοι και αυτοί μπροστά στον αριθμό που πέρασε από εσένα.
Έψαξα μέσα στις φωτογραφίες και δεν είδα πολλούς από τους ομαδάρχες σου και τους αρχηγούς σου. Μόνο αυτοί έπρεπε να είναι 80….. Που ήσαν οι: Χαρίτων (Γεώργιος) Αθανασόπουλος, Δημήτριος Σαββόπουλος, Νικόλαος Χαλκιόπουλος, Ευάγγελος Καλύβας, Αναστάσιος Κωστόπουλος, Σπυρίδων Παπαζαχαρίας, Θεόδωρος Χαλκιόπουλος, Παναγιώτης Καραμπούλης, Γεννάδιος (Γεώργιος) Κουτσόπουλος, οι Αρχηγοί σου.
Αν αρχίσω να απαριθμώ τους ομαδάρχες που απουσίαζαν θα χρειαστώ ώρα. Τι συμβαίνει άραγε; να αρχίσω να ανησυχώ ή να κοιμάμαι μακάρια όπως κάποιοι που επαναπαύονται σε κάποιες παρέες που γεμίζουν τον αριθμό των «παλαιών κατασκηνωτών»!!!!!
Μπράβο για τους λίγους παρόντες. Τι έκανες για τους πολλούς απόντες;;;

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Ας μην κρίνουμε βιαστικά. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσφέρει στην ΑΓΚΥΡΑ. Οι συνθήκες όμως της καθημερινής ζωής του καθενός είναι διαφορετικές, τα εμπόδια που παρουσιάζονται ξαφνικά. Το ότι δεν συμμετέχει κάποιος στο διήμερο, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ζωή της Άγκυρας

Ανώνυμος είπε...

Ο Εκκλησιολόγος στις 14.8 είχε δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του Βασιλειάδη.

Ανώνυμος είπε...

αμαν πια με την προσκόλληση στους αριθμούς κ τα νουμερα....πολυ φοβαμαι οτι γίνεται εκ του πονηρού

Α.Γ