9/7/24

Τριήμερο στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας

 


120 παλιοί γνώριμοι από 17 διαφορετικές πόλεις συναντηθήκαμε και φέτος όχι στο γνωστό Αθαμάνιο της Άρτας αλλά στο Ελευθεροχώρι της Φθιώτιδας, αγαπητοί φίλοι, στη φιλόξενη κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως Λαμίας που βρίσκεται μέσα στις καταπράσινες από έλατα πλαγιές του Μπράλου, μέσα στο φως…

Εκεί ζήσαμε για τρεις ημέρες έναν κόσμο χάριτος και ζωής... την ξένοιαστη και αδελφική συντροφιά, τις γεμάτες ενδιαφέρον πνευματικές συζητήσεις, την κοινή προσευχή και λατρεία, την παρουσία του Θεού.

Ξεχωριστή ευλογία η επίσκεψη του Σεβασμ. Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. ΣΥΜΕΩΝ που εξέφρασε γενναιόδωρα την αγάπη του προς όλους μας, παρακάθισε στο γεύμα και μίλησε πατρικά για τους Αγίους Αποστόλους και την αποστολή των χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο.

Αξιοσημείωτο το προσκύνημά μας στην Ι. Μ. Δαμάστας όπου μας περίμενε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. ΣΥΜΕΩΝ και η αβραμιαία φιλοξενία από την Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Ιωάννα και τη συνοδεία της. 

Επίσης, ομάδα κατασκηνωτών προσκύνησε το άγιο, άφθαρτο λείψανο του Αγ. Βησσαρίωνος στην ομώνυμη μονή.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους οργάνωσαν και φέτος τη συνάντηση αυτή, ιδιαιτέρως τους αδελφούς από τη Χριστιανική Ένωση Λαμίας. Και του χρόνου!























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις αξέχαστες στιγμές. Και του χρόνου.