16/4/24

Ἔαρ Book day σε Αθήνα και Λευκωσία

 

Τον μήνα του βιβλίου, αφού στις 2 Απριλίου είναι η ημέρα Παιδικού βιβλίου και η 23η Απριλίου η Παγκόσμια ημέρα βιβλίου, διάλεξαν οι εκδόσεις Έαρ για να οργανώσουν μια ξεχωριστή μέρα για το παιδικό βιβλίο, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Λευκωσία το Σάββατο 13/4/2024.

Στον φιλόξενο χώρο της ΓΕΧΑ Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και στο Πνευματικό Κέντρο του Ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου στη Αγλαντζιά Λευκωσίας, ένα πλήθος από μικρούς μας φίλους απόλαυσαν πολλές δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, προσαρμοσμένες στη δική τους ηλικία. Εξερεύνησαν τα μυστικά των βιβλίων, έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια, δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές, παρασκεύασαν γλυκές δημιουργίες, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις: κληρώσεις δώρων και ειδικά για τους φίλους μας στη Λευκωσία βόλτα με ιεροσολυμίτικο γαϊδουράκι!

Ο θεματικός άξονας της Ἔαρ Book Dayήταν «ανακαλύπτω τις αρετές στον δρόμο για το Πάσχα». Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά γνώρισαν τις αρετές της αγάπης, της ελεημοσύνης, της συγχώρεσης, της προσευχής, της ειλικρίνειας και της νηστείας.

Στις δημιουργικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις συμμετείχαν και αγαπημένοι συγγραφείς των εκδόσεων που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συμμετείχαν και οι ίδιοι στις διάφορες δραστηριότητες και μάς ενέπνευσαν με την δική τους αγάπη για τα βιβλία!

Πολυάριθμα παιδιά και γονείς έδωσαν το «παρών» και σε πείσμα της εποχής που κρατά συνήθως μακριά από την καθημερινότητα το βιβλίο αναφώνησαν με ενθουσιασμό “Θέλουμε ξανά και του χρόνου!”... 













Δεν υπάρχουν σχόλια: