22/10/23

10η Συνάντηση νέων οικογενειών στην ΑΓΚΥΡΑ

 


Με τη συμμετοχή 300 περίπου ατόμων, μεγάλων και μικρών, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην ηλιόλουστη, φθινοπωρινή ΑΓΚΥΡΑ η 10η Συνάντηση νέων οικογενειών.

Την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τέλεσε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφερόμενος στη θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών, τόνισε την ανάγκη να νιώσουμε ότι το σημαντικότερο στη ζωή μας είναι η αγάπη που γίνεται φως. Είναι η παρουσία του Χριστού που νικάει το σκοτάδι.

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας και το πρωινό ακολούθησε η εισήγηση από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα Νίκη Κατσιάπη με θέμα:

"ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ" 
(Αρμενίζοντας στο διαδίκτυο)

Με τρόπο γλαφυρό και άμεσο η κα Κατσιάπη παρουσίασε σύγχρονα στοιχεία που δείχνουν την επιρροή του διαδικτύου και των social media στη ζωή μας. Αναφέρθηκε σε γεγονότα και πρακτικές που αφορούν στη χρήση των νεών τεχνολογιών που βλάπτουν την ψυχική υγεία, την οικογενειακή ζωή, την πνευματική πορεία των χρηστών. Υπογράμμισε σφάλματα και παραλείψεις χρήσης αυτών των τεχνολογιών μέσα στον χώρο της εκκλησίας και τη σύγχυση που προκαλούν σε ποιμένες και ποιμενόμενους. Τέλος, ανέφερε πρακτικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ελέγχουμε την επίδραση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας. Παρότρυνε όλους μας να κλείνουμε το wifi και τα data ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μία ώρα και να εκμεταλλευόμαστε τη μισή ώρα για μελέτη ενός βιβλίου.

Ακολούθησε συζήτηση επί της εισηγήσεως ενώ στην επισφράγιση ο π. Χριστοφόρος ανέφερε περιστατικά που δείχνουν αρρωστημένη χρήση του διαδικτύου και επεσήμανε τους πνευματικούς κινδύνους που ενέχει η αλόγιστη χρήση του κυρίως από τα παιδιά και τους εφήβους και ζήτησε την επαγρύπνηση των γονέων.

Ακολούθησε το γεύμα σε πολύ όμορφο και ευχάριστο κλίμα ενώ 140 περίπου παιδιά έπαιξαν στον χώρο και χάρηκαν τα γήπεδα με την επίβλεψη στελεχών της κατασκήνωσης.

Θερμές ευχαριστίες στις εθελόντριες κυρίες και δεσποινίδες που προσέφεραν το πρωινό και βοήθησαν στην οργάνωση της όλης εκδήλωσης. Και του χρόνου! 








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην ομιλήτρια. Ήταν εξαιρετική.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμη όλη η ημέρα σας στην αγαπημένη κατασκήνωση. Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι. Κ θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. 1 ώρα κλειστό το κινητό κ μισή ώρα μελέτη