6/8/18

Εόρτασε το εκκλησάκι της κατασκήνωσης


Στην Άγκυρα, αγαπητοί φίλοι, πολλοί φίλοι της κατασκήνωσης παρακολούθησαν τον εσπερινό και την αγρυπνία που τελέστηκαν με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο ομώνυμο εκκλησάκι.

Τον εσπερινό και τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο παν. αρχιμ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υμνολογία της εορτής, στο μεταμορφωτικό έργο που ασκεί η κατασκήνωση στις ψυχές των παιδιών και των νέων αλλά και στις προϋποθέσεις για τη μεταμόρφωση της ύπαρξής μας.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας μίλησε ο κ. Ηλ. Σκόνδρας για το ασκίαστο φως της Μεταμορφώσεως που πρέπει να φωτίζει τη ζωή μας και ανέλυσε το τρίπτυχο μόρφωση - αναμόρφωση -  μεταμόρφωση. 

Στο τέλος, ο π.  Χριστοφόρος ευχήθηκε από καρδιάς στον εορτάζοντα π. Σωτήριο Τσάφο που τόσα πολλά έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο πνευματικό έργο της κατασκήνωσης και της τοπικής εκκλησίας γενικότερα.

Η ΓΕΧΑ Πατρών εύχεται ολοψύχως στον εορτάζοντα σεβ. π. Σωτήριο τα χρόνια του να είναι πολλά και σωτήρια, να συνεχίζει να είναι "επί των επάλξεων" της ιεραποστολής, να μας νουθετεί και να μας καθοδηγεί "εν σοφία" και να τον γεμίζει ο μεταμορφωθείς Κύριος με δύναμη και θεία πνοή ώστε να ξεκουράζει πνευματικά όλους όσους προστρέχουν κοντά του.






Δεν υπάρχουν σχόλια: