6/9/16

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Για την εκδημία του Ν.Π. Βασιλειάδη




ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΙΑΟΥΛΗ 57




ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ‘’ Ο ΣΩΤΗΡ’’
ΙΣΑΥΡΩΝ 42 ΑΘΗΝΑ



Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί,

επιθυμούμε ταπεινά να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την εις Κύριον εκδημίαν του μεγάλου διδασκάλου και ευεργέτου μας Νικολάου Βασιλειάδη, ο οποίος με τη ζωή του, τους λόγους του και τα έργα του καταξίωνε επί δεκαετίες το όνομα του θεολόγου, του πνευματικού ανθρώπου και του μέλους της ιεραποστολικής αδελφότητος του «ΣΩΤΗΡΟΣ».

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο αείμνηστος Ν.Β. μάς μεγάλωσε με τη στερεά πνευματική τροφή που μας μετέδιδε και ακατάπαυστα μας μετάγγιζε πνοή, για να γίνουμε άρτιοι εν Χριστώ άνθρωποι.

Οι δε παρακαταθήκες που μας άφησε είναι πολλές και υψηλές. Σας καταθέτουμε μερικές:

1. Ο λόγος του Θεού (αγιογραφικός και πατερικός) να είναι όχι μόνο τροφή αλλά και τρυφή. Όταν ανέλυε τον λόγο του Θεού, εδονείτο ολόκληρος από την αίσθηση ότι παρουσιάζει ό,τι ακριβότερο υπάρχει στον κόσμο. Όταν μελετούμε τις εμβαθύνσεις του στα ιερά κείμενα, νιώθουμε τι σημαίνει να γράφει κάποιος με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Τα έργα του θα γίνουν απαραίτητο σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενεές.

2. Ζω σημαίνει αγωνίζομαι. Ο αοίδιμος Ν.Β. υπήρξε μαχητής ανυποχώρητος. Αναμετριόταν με τις δυσκολίες, δεν φοβόταν τα εμπόδια και δίδασκε ότι η οπισθοχώρηση είναι ήττημα. Για την ορθοδοξία είναι σθεναρός ομολογητής της αληθείας, για την πατρίδα είναι ο γενναίος υπερασπιστής των απαραγράπτων δικαίων του ελληνισμού, για τη νεότητα είναι ο εμπνευστής των ανώτερων ιδανικών. Το σύνθημά του ήταν: Όλα για το Θεό σταθερά και μαχητικά μέχρι το τέλος

3. Ο ωραιότερος τύπος ανθρώπου είναι ο άγιος. Ο κάθε άνθρωπος είναι, όπως έλεγε, ‘’βάθος βαθύ’’ και όταν καθαρίσει και τακτοποιήσει αυτό το βάθος ανεβαίνει εις ‘’το ύψος’’ της αγιότητος. Χάρη στους αγίους γνωρίζουμε ποιος είναι ο άρτιος και γνήσιος άνθρωπος, ποιος περίπου και τι περίπου είναι ο Θεός. Ο τύπος του αγίου είναι η καλύτερη απάντηση στο άηθες και αντίθεο ήθος της εποχής μας.

Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Και για όλα αυτά τον ευγνωμονούμε και ευχόμαστε η φωτεινή μορφή του να απολαμβάνει τη φωτεινή και διαυγή σαν κρύσταλλο Βασιλεία του Θεού στους ατελεύτητους αιώνες. Αιωνία του η μνήμη και καλή ανάσταση!


Πάτρα 6.9.2016

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: