20/7/14

Ο Μητροπολίτης Πατρών και φέτος στην ΑΓΚΥΡΑ


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε την Πέμπτη 17 Ιουλίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, στην κατασκήνωσή μας στην "Άγκυρα" Παναγοπούλας.

Ο Σεβασμιώτατος παρ' όλες τις πολλές ευθύνες και εργασίες που έχει και πριν φύγει για ταξίδι πέρασε από την Άγκυρα, ευλόγησε τη φοιτητική συντροφιά μας, παρακάθισε στην τράπεζά μας και μας μίλησε πατρικά και με πολλή αγάπη.

Είναι βέβαιο ότι γνωρίζει να μιλά στις καρδιές των νέων και γι' αυτό μας άγγιξε με τους  προβληματισμούς τούς τόσο επίκαιρους  που έθεσε στην ομιλία του. Μας συνέστησε να έχουμε μυστηριακή ζωή και να παραμένουμε κοντά στο Θεό. Να Τον δοξάζουμε διότι γεννηθήκαμε ορθόδοξοι χριστιανοί και κατέχουμε την Αλήθεια. Υπογράμμισε το γεγονός ότι στο χώρο της κατασκήνωσης γεννιούνται δυνατές φιλίες εν Χριστώ και παραμένουν σταθερές για πολλά χρόνια.

Όλα όσα μας είπε ευλογημένα και θεοφώτιστα. Μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας, την αποστολή μας, την ευθύνη μας απέναντι στη κλίση μας να είμαστε αγωνιζόμενοι χριστιανοί, πολίτες της βασιλείας του Θεού.

Χ.Φ.Δ. Πατρών












Φωτο: Γ. Κωλέττης

Δεν υπάρχουν σχόλια: