8/5/12

Νοικιάστηκε το λιμάνι της Λέσβου σε τουρκική εταιρεία έναντι 250.000 ια 40 χρόνια


Σε τουρκική εταιρεία νοικιάστηκε το τουριστικό λιμάνι της Λέσβου με σύμβαση που έχει διάρκεια 40 έτη. Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης.

Ο Π. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια. Όπως δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».
 
Μία λεπτομέρεια... Νότια της Λέσβου βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca. 

Φοβού τους Δαναούς...

3 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Είναι σύνηθες το φαινόμενο να ενοικιάζονται οι «Μαρίνες» σε διάφορες εταιρίες οι οποίες έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον χώρο. Προ ημερών είδα μια υπέροχη «Μαρίνα» στο Αχίλλειο Μαγνησίας -οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, την αλιεία και τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό- την οποία έχουν Αυστριακοί και ο τόπος κερδίζει από την παραμονή των πλοίων εκεί.
Η προμετωπίδα της αναρτήσεως είναι λανθασμένη «Νοικιάστηκε το λιμάνι της Λέσβου σε τουρκική εταιρεία έναντι 250.000 για 40 χρόνια» αφού παρακάτω γράφεις περί «Μαρίνας».
Μακάρι να υπήρχε τέτοια δυνατότητα και στην Πάτρα διότι θα υπήρχε ανάπτυξη τουρισμού υψηλού οικονομικού επιπέδου και αξιοποίηση του χώρου.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε για προφανείς εθνικούς λόγους στα νησιά τουλάχιστον να μην βάζουμε "συνδιοκτήτες";

Η εξωτερική πολιτική των γειτόνων είναι γωνστή. Μήπως χωρίς να το καταλάβουμε μας αγοράσουν σιγά σιγά...

γιαν. παν.

Αναστάσιος είπε...

Θα μας «αγοράσουν» όσο θα συνεχισθεί η ύφεση και η ανεργία. Οι ξένοι σε αυτές τις δύσκολες για την Πατρίδα στιγμές φέρνουν και κυκλοφορούν στις «Μαρίνες» τα καλά χρήματά τους.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει ανάγκη χρημάτων για να πληρώσει τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους κ. γιαν. παν. Και έχει ξεζουμίσει ως τώρα όλο τον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι θέσεις εργασίας των ιδιωτών χωρίς να γίνει το ίδιο στο δημόσιο.
Το πόσο σκέπτονται οι πατριώτες μας την εξωτερική πολιτική φάνηκε από τον τρόπο που ψήφισαν.
Υπομονή τα χειρότερα θα έλθουν.