1/2/12

Από την εκδήλωση του Λυκείου της Ελ. Αναγέννησης ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Αναγέννησης, με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, εορταστικό αφιέρωμα με θέμα: « Οι Αγίες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών - Πρότυπο για τη σύγχρονη μάνα».
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού επαίνεσε τα Εκπαιδευτήρια και το έργο που επιτελείται σε αυτά, τόνισε το ρόλο της μητέρας για την εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας.
 
Μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα επισημάνθηκαν τα στοιχεία εκείνα που κατέστησαν τις Αγίες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών «το ιδανικό πρότυπο της χριστιανής μάνας με επίγνωση», όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο διευθυντής του Λυκείου. Επίσης τονίστηκε το μέγεθος της μητρικής αγάπης και προσφοράς μέσα από ποιήματα και κείμενα που ακούστηκαν. 

Ιδιαίτερη νότα έδωσε στην εκδήλωση η χορωδία του Δημοτικού της Ελληνικής Αναγέννησης, η οποία ερμήνευσε τραγούδια αφιερωμένα στο πρόσωπο της μάνας. Στο τέλος, προσφέρθηκαν σε όλες τις μητέρες βιβλία που σχετίζονται με το ρόλο τους στην ελληνική οικογένεια.

ΠΗΓΗ: www.ellinikianagennisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: