4/2/12

27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο - 1η μέρα

Πάνω από 500 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη συνεδρία του 27ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο τομέας επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Το θέμα ήταν τραγικά επίκαιρο και αφορούσε στον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό και τη δύναμη του ενός.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καλοσόρισε τους ομιλητές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο. 

Η πρώτη συνεδρία ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος μας ανέλυσε «Τα ολοκληρωτικά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού». Ο κ. Νικολαΐδης εντυπωσίασε με την ανάλυση που έκανε για τα ολοκληρωτικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. έδωσε επίσης και κάποια άλλα γενικά στοιχεία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που συναντάμε στα σχολεία, δίνοντας μια γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα. 

Μετά τη συζήτηση ακολούθησε διάλειμμα και ευθύς ξεκίνησε η δεύτερη διάλεξη της πρώτης συνεδρίας.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος Πολιτικός Επιστήμονας κ. Κων/νος Χολέβας με θέμα: «Η δυναμική του προσώπου στην ιστορία». Στην εμπνευσμένη εισήγησή του αναφέρθηκε σε φωτεινές μορφές που έγραψαν ιστορία, εκκλησιαστική και εθνική, και τόνισε τη δυναμική διάσταση του προσώπου στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας. 




 

 


 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: