12/9/11

Οργή και αγανάκτηση


«Προκαλεί όχι μόνο κατάπληξη, αλλά οργή και αγανάκτηση η απόφαση τού Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών και την διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και η καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποκλειστικά για προσωπική χρήση, θα έχουν πλέον πταισματικό χαρακτήρα, ενώ διάφορες ποι­νές - κατά περίπτωση - θα επιβάλλονται στους εμπόρους ναρκωτικών. 

Μέσα στην γενική αναστάτωση η οποία ταλανίζει την Ελλάδα, όπως επί­σης την Ευρώπη και την Αμερική, έρχε­ται η αψυχολόγητη αυτή απόφαση για να καταφέρει ένα θανάσιμο πλήγμα στην κοινωνία, ιδιαίτερα όμως στην νεότητα και στην ελληνική κοινωνία...».

Αυτά δήλωσε μεταξύ των άλλων στις 5-8-11 στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης ο αγωνιστής ακρίτας ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, και πρόσθεσε: «Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και διερωτώμαι μήπως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογι­κά τους. Γιατί μόνο παράφρονες διάνοι­ες πρέπει να έβγαλαν την απόφαση της αποποινικοποιήσεως των ναρκωτικών. Περιμένω από την Ιερά Σύνοδο και σύμπασα την Ιεραρχία να διαμαρτυρηθεί και να κινήσει πάντα λίθον για να αποτραπεί η σίγουρη δολοφονία του έθνους από τούς καιροσκόπους πολιτικούς και από όσους ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτούς... Περιμένω, ακόμη, από τούς Συλλόγους των Πολυτέκνων, την πνευματική ηγεσία του τόπου και από άλλους παράγοντες να κινηθούν εναντίον της εγκληματικής αυτής αποφάσεως...».

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την κραυγή πόνου του Σεβασμιωτάτου και διαμαρτυρόμαστε μαζί του εντονότατα. Το θέμα είναι σοβαρότατο. Δεν δικαιο­λογείται αδιαφορία και εφησυχασμός. Η νεολαία μας εξαιτίας της υπογεννητικότητος είναι ελάχιστη. Και αν παραλύσει με την ελεύθερη χρήση των ναρκωτικών, θα αποδυναμωθούμε εντελώς ως λαός. Αυτό επιδιώκουν κάποιοι εχθροί της πατρίδος μας. Ήδη, αρκετοί νέοι στο κέντρο των Αθηνών ξαπλώνουν ζωντανοί νεκροί από την επήρεια των ναρκωτικών. Αυτό θα γίνει σ' όλη την Ελλάδα σε λίγο. Καιρός λοιπόν να ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας και να αντιδράσουμε δυναμικά σ' αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο ο Σεβασμιώτατος το χαρακτηρίζει «κακούργο» και «εγκληματικό». Ο Θεός να μας λυπη­θεί και να ματαιώσει τα σχέδια κάποιων εχθρών μας.

15/09/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: