25/8/11

Νταλάρας: "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"- Σοβαρά; και ο αέρας;


Αρνητική αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέντευξη ρωτήθηκε για πολλά αλλά όταν του έθεσαν το ζήτημα του Αιγαίου, που αποτελεί χρόνιο «αγκάθι» στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο γνωστός τραγουδιστής επισήμανε ότι το Αιγαίο «ανήκει στα ψάρια του».

«Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα-δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο ψηλά, δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη» είπε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Και συνέχισε, λέγοντας και τα εξής καταπληκτικά: «Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως ανήκει στους Τούρκους, άλλοι στους Έλληνες, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».


Δίνουμε θερμά συγχαρητήρια στον κ. Νταλάρα. Επιτέλους, θα αγαπήσουν και οι γείτονες τη μουσική και τα τραγούδια του. Αυτός δεν ήταν που έκανε συναυλίες για την άμυνα της Κύπρου και μάλιστα αφιλοκερδώς όπως έλεγε, που κυκλοφόρησε τρεις δίσκους με τραγούδια για το δύστυχο νησί, που τιμήθηκε με διεθνές βραβείο για την προσπάθειά του αυτή; 


Εμείς πάντως του αφιερώνουμε τους στίχους που τραγούδησε κάποτε συγκλονιστικά στο πρώτο του δίσκο για την Κύπρο (Ες γην εναλίαν Κύπρον-1992). 

"Λογαριάσατε λάθος με τον νου σας εμπόροι
δεν μετριέται πατρίδα, λευτεριά με τον πήχη!"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον σχολιασμό σας, πολύ εύστοχος και εμπεριστατωμένος...

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι θέσεις του κ. Νταλάρα. Ας το κατανοήσουν οι εθνικόφρονες χριστιανοί «Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο». Ας ασχοληθεί η «Άγκυρα» με την σωτηρία των ψυχών και ας αφήσει τα μαθήματα πατριωτισμού. Η Εκκλησία στα του οίκου της έτσι όπως την θεμελίωσε ο Χριστός.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Πανούση... πόσο δίκιο είχες για τον Νταλάρα

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα Γιώργο μας πρόδοσες. Εσύ δεν ήσουν που έκανες συναυλία υπέρ του Οτσαλάν; Γιατί άλλαξες στάση; Οικονομικό είναι το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

αχ...πόσο πολύ μετράνε τα λεφτά...ντροπή...ΕΜΠΟΡΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή... άκου στα ψάρια του... Διεθνείς νόμοι και συνθήκες δεν υπάρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Καψτε ολους τους δισκους του Νταλαρα.

Αισχος.

Ντροπη οποιος ακουει τραγουδια του...

Ολα για τα λεφτα τα κανει...

Εκμεταλευεται την πατριδα μας για να βγαλει λεφτα...