12/12/10

Αίτημα: Η χριστιανική παιδεία


Μια είδηση στην οποία δεν δώσαμε και πολύ μεγάλη σημασία, σχολιάζουμε σήμερα, αγαπητοί φίλοι.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της χώρας χτύπησαν για δεκαπέντε λεπτά (από 12.00 έως 12.15 μ.μ.) με αίτημα τη χριστιανική παιδεία.

Η σχετική ανακοίνωση της Συνόδου ρωτούσε χαρακτηριστικά: "Τι κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να λάβουν μια πλήρη εκπαίδευση και υψηλό πνευματικό πολιτισμό; Πρέπει όλες οι δυνάμεις να εργαστούν και να συμβάλουν στη σωτηρία των παιδιών μας".

Οι καμπάνες χτύπησαν στη Βουλγαρία "γιατί το καθημερινό ψωμί το οποίο εμείς και τα παιδιά μας χρειαζόμαστε είναι όχι μόνο το υλικό αλλά και το πνευματικό".

Επίσης, στη Σόφια έγινε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα την εισαγωγή του ορθόδοξου ομολογιακού μαθήματος ως υποχρεωτικού στα σχολεία (διδάσκεται σε μερικά μόνο σχολεία ως μάθημα επιλογής). Επικεφαλής της πορείας ήταν μάλιστα ο γηραιός Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος.

Είναι πραγματικά ακατανόητο. Εμείς επιζητούμε τρόπους να απαλλαγούμε από το μάθημα υποβαθμίζοντάς το συνεχώς. Η ευθύνη όλων των εμπλεκομένων (Υπουργείου, Θεολογικών Σχολών, Ι. Συνόδου, καθηγητών και μαθητών) είναι μεγάλη. Ζητείται συννενόηση!


1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εγκαταλείψαμε τον Αγιο Θεό γι' αυτό μας βρίσκουν όλες οι συμφορές.