5/12/10

Διαβούλευση για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη Διαβούλευση για την  ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
(έως  Κυριακή 12.12.2010)

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Υπ. Εσωτερικών ετοιμάζεται να επιβάλει την "Κάρτα του Πολίτη" από τη νέα χρονιά. Ήδη για το θέμα αυτό έχει ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση.

 
Από μια πρόχειρη μιατιά φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων είναι από αρνητικά έως καταδικαστικά. 

Καλούμε όλους να πάρουν μέρος στη διαβούλευση, εκφράζοντας την άποψή τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Μπορείτε να μπείτε στην διεύθυνση :

Συμπληρώστε στο κάτω μέρος το όνομά σας και το e-mail σας, και γράψτε με ευπρέπεια το σχόλιό σας για την πρόταση του ΥΠΕΣ σχετικά με την εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη και τους κινδύνους που πιστεύετε ότι αυτή κρύβει.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω το σχόλιο που έγραψα στην διαβούλευση για την κάρτα του πολίτη. στην Α στήλη "Σκοποί και πλαίσιο χρήσης της Κάρτας του Πολίτη"
5 Δεκεμβρίου 2010, 11:06 Σκεπτόμενος Πολίτης Μόνιμος ΣύνδεσμοςΤο βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0 0
Κάρτα παρακολούθησης του Πολίτη………Εχθές Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην πρωινή εκπομπή του MEGA έγινε αναφορά στην Κάρτα του Πολίτη και ειπώθηκε μεταξύ των άλλων 1) πως στην αντίστοιχη κάρτα στην Γερμανία τους πρώτους μήνες κατάφερε χάκερ να ξεκλειδώσει το σύστημα καταχώρησης πληροφοριών της κάρτας.2) Πως η κάρτα θα έχει δύο τσιπάκια και το ένα θα είναι για εξ αποστάσεως παρακολούθηση του κατόχου…. Μα καλά είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε την ζωή μας σε ένα τόσο πονηρό αλλά και διάτρητο σύστημα; Αστειεύεστε; Τα λεφτά μπορεί να τα εμπιστευόμαστε σε τέτοιου είδους κάρτες αλλά τον εαυτόν μας ΟΧΙ. Την αρχή την έκανε ο Δημήτρης Ανδρεάκος ο οποίος δεν δέχθηκε να πάρει την ντροπιαστική κάρτα και απολύθηκε από την δουλειά του. Μπράβο του ήμαστε μαζί του! Παραθέτω τα σχετικά linkshttp://www.google.gr/search?hl=el&q=+%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=Το πρόβλημα δεν είναι το 666 που λένε κάποιοι. Αυτό πιθανών να μην υπάρχει. Το πρόβλημα είναι η όλη λογική της κάρτας. Και αν αρχικά ξεκινήσει αθώα ως μία απλή κάρτα εξυπηρέτησης του πολίτη που ξέρω μετά εάν δεν θα εξελιχθεί σε μία κάρτα παρακολούθησης του Πολίτη; Αναφέρετε το ΣχόλιοΤο Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.